Πανσερραϊκός: Ο… «βρυχηθμός» των «λιονταριών»

19:28 2/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Αήττητος με μια καταπληκτική πορεία στο πρωτάθλημα ο Πανσερραϊκός κατέκτησε τον τίτλο στον 1ο όμιλο της Γ εθνικής και χωρίς μπαράζ, μετά τις αποφάσεις της ΕΠΟ, εξασφάλισε την άνοδο στην μεγαλύτερη κατηγορία (θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες το αν αυτή θα είναι μια ενιαία Β εθνική).

Τα «λιοντάρια» δεν είχαν… αντίπαλο στο φετινό πρωτάθλημα  και ολοκλήρωσαν την περίοδο αήττητα πετυχαίνοντας πολλά γκολ σε κάθε παιχνίδι τους. Στον αθλητισμό οι αριθμοί λένε

την αλήθεια και η ΕΡΤ Σερρών σας παρουσιάζει τα φετινά στατιστικά στοιχεία του Πανσερραϊκού:

Ο Πανσερραϊκός πέτυχε 18 νίκες και είχε 4 ισοπαλίες πετυχαίνοντας συνολικά 65 γκολ, δέχθηκε μόλις 13 ενώ στις τέσσερις κατηγορίες του Ελληνικού ποδοσφαίρου μαζί με τον Ολυμπιακό από τη Σούπερ Λιγκ ήταν οι δύο μοναδικές αήττητες ομάδες στην Ελλάδα.

Οι προπονητές
Ο Νίκος Νεντίδης ήταν ο προπονητής που ξεκίνησε τη χρονιά στον πάγκο του Πανσερραϊκού (3 νίκες-2 ισοπαλίες) αλλά μετά το παιχνίδι με τον Άρη Αβάτου, στις 23 Οκτωβρίου 2019 την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο Άγγελος Διγκόζης που αήττητος με 15 νίκες και δύο ισοπαλίες (μία στην Αλεξανδρούπολη τρεις μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του) οδήγησε τον Πανσερραϊκό στην κατάκτηση του τίτλου στον 1ο όμιλο της Γ εθνικής και πλέον στην άνοδο στη μεγαλύτερη κατηγορία.

Ο άνθρωπος των ανόδων

Δεύτερη άνοδο με τον Πανσερραϊκό για τον Γιάννη Γκιόκα. Ο άμεσος συνεργάτης του Άγγελου Διγκόζη και υπεύθυνος φυσικής κατάστασης και εκγύμνασης της ομάδας με τις γνώσεις του και την εμπειρία από υψηλό επίπεδο (σε ομάδες της Σούπερ Λιγκ) μετά τη συμβολή που είχε στην άνοδο του 2008 έβαλε τη σφραγίδα του και τη φετινή περίοδο και δικαίωσε τη διοίκηση του Πανσερραϊκού που κατάφερε να εξασφαλίσει συνεργασία μαζί του και να τον ξαναφέρει στις Σέρρες. Το τεχνικό τιμ συμπληρώνει ο προπονητής τερματοφυλάκων Άρης Καραμπέτσιος.

Η… red team της διοίκησης

Νέοι άνθρωποι με φρέσκες ιδέες στο τιμόνι της διοίκησης του Πανσερραϊκού. Οι Νίκος Κατσαβάκης, Τάσος Καζίας, Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου, Νίκος Σολούγκας, Αλέξανδρος Γκράτζιος, Απόστολος Λιβανός και βέβαια ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Τάσος Παναγιώτου αποτέλεσαν μια δυνατή ομάδα που κάθε χρόνο ανεβάζουν τον πήχη στο σύλλογο έχοντας ιδέες, στόχους και οράματα.

Οι παραπάνω καλούνται να ετοιμάσουν την νέα ΠΑΕ αν και η συγκυρία είναι δύσκολη λόγω των προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο λόγω κορονοϊου, κάτι που πρέπει να διαχειριστούν το επόμενο διάστημα.

Τα «κόκκινα» γκολ

Τα 65 γκολ του Πανσερραϊκού στο φετινό πρωτάθλημα τα σημείωσαν συνολικά 16 παίκτες. Πρώτος σκόρερ των «λιονταριών» ο Δημήτρης Γκούρτσας που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και στους οχτώ ομίλους του πρωταθλήματος της Γ εθνικής κατηγορίας. Ο αρχηγός του Πανσερραϊκού πέτυχε 21 γκολ.

Αναλυτικά οι σκόρερς του Πανσερραϊκού ήταν:

Δημήτρης Γκούρτσας 21 γκολ

Κόντσι Καρντόσο 9 γκολ

Μηνάς Πτηνόπουλος 6 γκολ

Γιώργος Γεωργιάδης 4 γκολ

Από 3 γκολ πέτυχαν οι: Γιώργος Παπαβασιλείου, Άγης Πολύζος, Σιρίλ Καλί, Τζορτζ Ομπόσου

Από 2 γκολ πέτυχαν οι: Αλέξανδρος Ζέρης, Μάικλ Ολαϊτάν, Τρύφων Κασμερίδης, Στέργιος Τσιμίκας, Στέφανος Πέτρου.

Από 1 γκολ: Αλέξανδρος Μασκανάκης, Κώστας Μπάρδας και Γρηγόρης Ζιώγας.

Ο… Ευρωπαίος

Σε ζωντανή διαφήμιση για το Σερραϊκό ποδόσφαιρο και τον Πανσερραϊκό αναδείχθηκε ο Απόστολος Αποστολόπουλος. Ο 17χρονος (γεννημένος στις 11.12.2002) αριστερός μπακ των «λιονταριών» αποτέλεσε και φέτος το μήλον της έριδος για μεγάλους συλλόγους, υπήρξε μια συμφωνία με τη Βίλεμ η οποία όμως λόγω κορονοϊού «πάγωσε» και ταυτόχρονο αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον πολλών ομάδων με τον νεαρό να παραμένει προς το παρόν στους «κόκκινους».

Ο άτυχος

Ο Στέφανος Πέτρου ήταν ο μεγάλος άτυχος της φετινής περιόδου. Ο νεαρός ταλαντούχος επιθετικός στο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής στη Χρυσούπολη με το Νέστο τραυματίστηκε κι έχασε το υπόλοιπο της χρονιάς.

Οι συμμετοχές

Με τη φανέλα του Πανσερραϊκού αγωνίστηκαν στο φετινό πρωτάθλημα 31 ποδοσφαιριστές (οι 11 με καταγωγή από τις Σέρρες).  Τρεις παίκτες, ο Αλέξανδρος Ζέρης, ο Απόστολος Αποστολόπουλος και ο Θεοχάρης Ψάλτης αγωνίστηκαν στα περισσότερα από αυτά (21 αγώνες). Ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής ήταν ο Αλέξανδρος Ζέρης που έπαιξε σε είκοσι ενενηντάλεπτα. Ο Βολιώτης πλάγιος μπακ, ο Κομοτηναίος αμυντικός χαφ και ο Σερραίος αριστερός οπισθοφύλακας αποδείχθηκαν οι τρεις… σωματοφύλακες της άμυνας των «λιονταριών».

Ο Βενιαμίν και ο …Μαθουσάλας

Ο πιο μεγάλος σε ηλικία ποδοσφαιριστής ήταν ο Συρίλ Καλί (γεννήθηκε στις 21.01.1984) και ο πιο μικρός ο Αλέξανδρος Μασκανάκης (γεννήθηκε στις 08.08.2004). Βέβαια υπήρχαν και οι παίκτες που έχασαν παιχνίδια λόγω τραυματισμών και καρτών.

Οι συμμετοχές

Αναλυτικά οι συμμετοχές των παικτών των πρωταθλητών ήταν:

Απόστολος Αποστολόπουλος 21 αγώνες

Αλέξανδρος Ζέρης 21 αγώνες

Θεοχάρης Ψάλτης 21 αγώνες

Δημήτρης Γκούρτσας 20 αγώνες

Κόντσι Καρντόσο 19 αγώνες

Τρύφωνας Κασμερίδης 18 αγώνες

Γιώργος Παπαβασιλείου 18 αγώνες

Μηνάς Πτηνόπουλος 16 αγώνες

Συρίλ Καλί 15 αγώνες

Κώστας Τριανταφύλλου 15 αγώνες

Θανάσης Γιανναράκης 12 αγώνες

Κώστας Μπάρδας 12 αγώνες

Γιώργος Γεωργιάδης 11 αγώνες

Άγης Πολύζος 10 αγώνες

Ραφαήλ Σοϊλεμέζογλου 10 αγώνες

Στέργιος Τσιμίκας 9 αγώνες

Κώστας Τεντζέρης 8 αγώνες

Τζορτζ Ομπόσου 8 αγώνες

Αμπντουλάϊ Ντιαλό 7 αγώνες

Στέφανος Πέτρου 7 αγώνες

Λεωνίδας Καστριτσέας 7 αγώνες

Χρήστος Γιαννακίδης 6 αγώνες

Όμο Σουλεϊμάν 5 αγώνες

Νικόλας Διγκόζης 5 αγώνες

Γιάννης Κιουσεκτσίδης 4 αγώνες

Αλέξανδρος Μασκανάκης 4 αγώνες

Άγγελος Πηνιώτης 4 αγώνες

Ευθύμης Τσάπαρης 3 αγώνες

Μάικλ Ολαϊτάν 2 αγώνες

Γρηγόρης Ζιώγας 2 αγώνες

Μάριος Σοφιανός 1 αγώνα

Ο 12ος παίκτης

Οι φίλαθλοι του Πανσερραϊκού ήταν φέτος ο 12ος παίκτης της ομάδας. Σίγουρα η προσέλευση στο γήπεδο θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη αλλά όσοι ήταν στο πλευρό της ομάδας προσπάθησαν με τον καλύτερο τρόπο να την βοηθήσουν στις Σέρρες αλλά και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Άλλωστε τα καλύτερα έρχονται…

Φώτο: serressport.gr

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα