Πανσερραϊκός: Με Φώτη Κοκολιό για άνοδο και τη νέα χρονιά

21:46 6/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Προπονητής της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού θα είναι και τη νέα περίοδο ο Φώτης Κοκολιός.

Η διοίκηση του τμήματος του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας με τον Σερραίο τεχνικό ο οποίος θα αναλάβει και την εφηβική ομάδα ενώ ο στόχος θα παραμείνει ο πρωταθλητισμός.

Η ανακοίνωση του τμήματος μπάσκετ του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού είναι:

«Το ΔΣ του Τμήματος Μπάσκετ του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός αναγνωρίζοντας την πολύτιμη προσφορά

του προπονητή Φώτη Κοκολιού στην αναγέννηση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα την αγωνιστική χρονιά που πρόσφατα ολοκληρώθηκε, ανακοινώνει τη συνέχιση της συνεργασίας μαζί του με την προοπτική να πρωταγωνιστήσει και πάλι τόσο στο πρωτάθλημα ανδρών όσο και σε αυτό των Εφήβων. Το ήθος, η συμπεριφορά, η επιστημονική κατάρτιση και η δουλειά του κ. Κοκολιού μέσα στο γήπεδο, εκφράζουν απόλυτα τους διοικούντες του Πανσερραϊκού που έχουν λάβει ήδη τις προτάσεις του για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας ενόψει της προσεχούς περιόδου. Με ξεκάθαρο στόχο πλέον όχι μόνο τη διάκριση, αλλά και την άνοδο μετά από χρόνια στις Εθνικές Κατηγορίες, τα «λιοντάρια» θα διατηρήσουν τον βασικό τους κορμό και θα ενισχυθούν με ταλαντούχους και έμπειρους αθλητές σε νευραλγικές θέσεις.
Φώτης Κοκολιός: «Μεγάλη για ακόμη μία χρονιά η ευθύνη της καθοδήγησης της ιστορικότερης ομάδας του νομού»

Σε δήλωση του ο Φώτης Κοκολιός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση του τμήματος μπάσκετ ανδρών του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που έδειξε στο πρόσωπο μου, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Η τιμή είναι μεγάλη όσο και η ευθύνη βέβαια αναθέτοντας και για την επόμενη χρονιά την καθοδήγηση της ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗΣ ομάδας του νομού μας που φέρει ένα όνομα με ιδιαίτερο βάρος. Σκοπός της ομάδας θα είναι, έπειτα και από την εμπειρία της φετινής χρονιάς, η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας στην κατηγόρια που στόχο θα έχει την παρουσίαση όμορφου και ποιοτικού μπάσκετ στους φιλάθλους της καλαθοσφαίρισης. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να συνδυάσουμε τη δύναμη με το πάθος, το ταλέντο με την εμπειρία και το καθαρό μυαλό, και πιστεύω στο τέλος το αποτέλεσμα θα είναι ικανοποιητικό. Καλή χρονιά σε όλους μας με υγεία και επιτυχίες!»

Το βιογραφικό του Φώτη Κοκολιού

«Η επιστημονική κατάρτιση του κ. Κοκολιού είναι πλούσια. Το 1996 αποφοιτά από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών με ειδικότητα «καλαθόσφαιρα». Το 2000 γίνεται κάτοχος τίτλου «ΜSc Προπονητικής» στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής, ενώ το 2002 αποφοιτά και από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ανοικτή και εξ’ αποστάσεως Εκπαίδευση» της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π). Από το 2012 είναι υποψήφιος διδάκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής) στην «Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητισμού». Από το 2008 ο νέος προπονητής μας εργάζεται ως διορισμένος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη Β’ θμια Εκπαίδευση αποσπασμένος στο Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Σερρών. Η επιτυχημένη προπονητική δράση του κ. Κοκολιού στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης ξεκίνησε πριν 20 και πλέον χρόνια αναλαμβάνοντας διάφορα τμήματα υποδομής ανδρικών και γυναικείων Σερραϊκών ομάδων στα πρωταθλήματα της Ε.ΚΑ.ΣΑ.ΜΑ.Θ. Στον Πανσερραϊκό προσέφερε τις υπηρεσίες του για 5 συναπτά έτη (2004-2008) προπονώντας μάλιστα την αγωνιστική περίοδο 2006-2007 την αντρική ομάδα του Συλλόγου, ενώ από πέρυσι βρίσκεται και πάλι στο «τιμόνι» της ανδρικής ομάδας των «λιονταριών».

Η καριέρα του στις εθνικές κατηγορίες περιλαμβάνει κατά σειρά επιτυχημένη συνεργασία με τις εξής ομάδες:

□ 1998 – 1999: Γυναικεία ομάδα Α.Ο. Σερρών – Α2’.

□ 2007 – 2008: Ανδρική ομάδα Α.Ε. ΙΚΑΡΟΙ Σερρών, ως βοηθός – Β’ Εθνική.

□ 2008 – 2009: Ανδρική ομάδα Α.Ο. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ – Γ’ Εθνική.

□ 2009 – 2012: Ανδρική ομάδα Α.Ε. ΙΚΑΡΟΙ Σερρών, ως βοηθός – Α2’. (Για τις 6 τελευταίες αγωνιστικές διετέλεσε πρώτος προπονητής, οδηγώντας μάλιστα την ομάδα στην κατάληψη της 3ης θέσης του Πρωταθλήματος.)

□ 2012 – 2017: Ανδρική ομάδα ΟΡΦΕΑ Ν. ΣΚΟΠΟΥ Σερρών – Γ’ Εθνική.

□ 2017 – 2018: Ανδρική ομάδα Πανσερραϊκού

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα