Πανσερραϊκός: Κρίμα για την προσπάθεια

21:23 10/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα θα βρίσκεται πλέον ο Πανσερραϊκός μετά την εντός έδρας ήττα από τον πρωτοπόρο Άρη με σκορ 1-3 για την 16η αγωνιστική της Football league.

Ένα αποτέλεσμα που αδικεί την προσπάθεια της Σερραϊκής ομάδας στα ενενήντα λεπτά του αγώνα αλλά στο ποδόσφαιρο κερδίζει αυτός που εκμεταλλεύεται τα λάθη του αντιπάλου και αυτό έκανε σήμερα ο Άρης που πήρε την 13η φετινή του νίκη και δείχνει

ότι φέτος δεν χάνει την άνοδο.

Συμπαίκτες μέχρι πριν από λίγο καιρό στο ΟΦΗ, αντίπαλοι σήμερα Χαντί και Ρούσσος

Το τελικό 1-3 αφήνει μια δικαιολογημένη πικρία στους «κόκκινους» που έχασαν ένα παιχνίδι από το οποίο θα μπορούσαν να πάρουν κάτι. Αυτό δεν έγινε αφού επαναλήφθηκαν τα… μόνιμα φετινά λάθη με την ομάδα να δέχεται «φθηνά» γκολ αλλά και να της γυρίζει η τύχη την πλάτη σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. Το θετικό για την ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη είναι ότι οι παίκτες που αποκτήθηκαν μόλις πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους και «δέσουν» μεταξύ τους θα μπορούν να πάρουν νίκες που χρειάζεται η ομάδα. Το αρνητικό είναι ότι αυτούς τους βαθμούς τους χρειάζεται άμεσα ο Πανσερραϊκός που βρίσκεται τελευταίος στη βαθμολογία ενώ ακολουθούν δύο συνεχόμενα παιχνίδια εκτός έδρας με Δόξα Δράμας και ΟΦΗ.

Ο Ναζίμ μαρκάρει τον Μουμίν που πριν από δέκα χρόνια αγωνιζόταν σε αυτό το γήπεδο με την κόκκινη φανέλα

Ο Πανσερραϊκός παρατάχθηκε με συνταγή Παναχαϊκής με μοναδικές αλλαγές αυτές του Χατζητερζόγλου (έπαιξε στόπερ μαζί με το Γιώργο Σιάκκα )αντί του Παπουτσογιαννόπουλου, με τον Αλμπέρτο Ρούσσο να παίζει ως αμυντικός χαφ και να εντυπωσιάζει με την εμφάνιση του. Ένας μαχητικός ποδοσφαιριστής (από δική του ενέργεια κέρδισε ο Τσιμίκας την μπάλα στο γκολ) με καλή αμυντική συμπεριφορά και εξαιρετικός στην μεταβίβαση της μπάλας. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πολίτης, δεξιά ο Τσελεπίδης, αριστερά ο Ιωαννίδης, μαζί με το Ρούσσο ο Ναζίμ αμυντικό χαφ, ο Κρητικός δεξί χαφ, ο Ποζατζίδης αριστερό χαφ, ο Τσιμίκας πίσω από τον προωθημένο Γκούρτσα που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Βαγγέλης Πλατέλλας και Στέργιος Τσιμίκας από τους καλύτερους του αγώνα

Αν κι ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας, είχε μια ανούσια υπεροχή, προσπαθούσε με γεμίσματα από τα άκρα να κάνει ευκαιρία αλλά οι «κόκκινοι» κέρδιζαν όλες τις μονομαχίες. Ουσιαστικά, στο πρώτο μέρος ο Άρης είχε μια ευκαιρία με κεφαλιά του Άγγελου Χαντί και ο Πανσερραϊκός μία με τον Στέλιο Ποζατζίδη.

Ο πρόεδρος της Football league Λεωνίδας Λεουτσάκος συζητά με τον Θόδωρο Αρβανιτίδη. Δίπλα ο Δημήτρης Θεοδωρίδης του Πανσερραϊκού

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης μπήκε με διάθεση να πιέσει και να απειλήσει κυρίως με τον κινητικό Πλατέλλα, ο Πανσερραϊκός όμως είχε την πολύ μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Ντέιβιντ Ναζίμ στο 50ο να βρίσκει το αριστερό δοκάρι της εστίας του Αναγνωστόπουλου. Κι ενώ η αυτοπεποίθηση των Σερραίων παικτών ανέβηκε ήρθε για ακόμη μια φορά μια στατική φάση (όπως και σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια) να τους «πληγώσει» στο 58ο αφού μετά από εκτέλεση φάουλ του Πλατέλλα από τα δεξιά ο Πορτογάλος αμυντικός Ούγκο Σόουζα με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Ο Σόουζα μετά το γκολ ξέσπασε σε λυγμούς

Ο Πανσερραϊκός βγήκε μπροστά να ισοφαρίσει και το κατάφερε στο 76ο όταν ο Ρούσσος κέρδισε τη μπάλα, πάσαρε στον Στέργιο Τσιμίκα που με ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-1 και το πανηγύρισε φυσικά μπροστά στο ιστορικό πέταλο που είχε για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια «ζωή».

Στο ιστορικό πέταλο πανηγύρισε ο Στέργιος Τσιμίκας

Μάλιστα ο 23χρονος μεσοεπιθετικός θα γινόταν το πρόσωπο του αγώνα αφού στο 82ο μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κάκκο, έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά ο Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος με δύσκολη επέμβαση δεν τον επέτρεψε να πανηγυρίσει δεύτερο γκολ.


Ο Στέργιος Τσιμίκας πανηγυρίζει το πανέμορφο τέρμα του πέτυχε

Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης πέρασε στο παιχνίδι τον Γιάννη Βοσκόπουλο για να ενισχύσει περισσότερο την αμυντική γραμμή η οποία όμως για ακόμα μια φορά τη φετινή περίοδο «πιάστηκε στον ύπνο» κι έδωσε δώρο ένα γκολ στους φιλοξενούμενους με τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο να το εκμεταλλεύεται στο 88ο και να κάνει το 1-2.

Η αντίδραση των Σερραίων παικτών στο δεύτερο γκολ του Άρη

Το τελικό 1-3 έγινε στο 93ο όταν ο Πανσερραϊκός πέρασε όλος μπροστά για να ισοφαρίσει και σε μια αντεπίθεση ο Πασσάς έκανε την προσπάθεια, «σέρβιρε» στον Μανώλη Τζανακάκη που από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Για πρώτη φορά στον πάγκο του Πανσερραϊκού στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών κάθισε ο Απόστολος Χαραλαμπίδης

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ(Α.Χαραλαμπίδης): Πολίτης, Τσελεπίδης, Ιωαννίδης, Ρούσσος, Χατζητερζόγλου, Σιάκκας, Ναζίμ(84ο Βοσκόπουλος), Τσιμίκας, Κρητικός(68ο Κάκκο), Ποζατζίδης(56ο Εν’Νομό), Γκούρτσας

Στον πάγκο: Πόρης, Παπουτσογιαννόπουλος, Ρούτσης, Ορφανίδης

Ο ισχυρός διοικητικός άνδρας του Άρη Θόδωρος Καρυπίδης συζητά με τον προπονητή Δημήτρη Σπανό

ΑΡΗΣ(Δ.Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Τζανακάκης, Ιντζόγλου, Μουμίν, Κάσσος(89ο Μιλούνοβιτς), Πλατέλλας, Χαντί(84ο Πασσάς), Μπαστακός(53ο Διαμαντόπουλος)

Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Μπούρμπος, Νίκιτς, Παυλίδης

Δεν έκρυψαν τη χαρά τους οι οργανωμένοι του Πανσερραϊκού για την επιστροφή στο «σπίτι τους», στο ιστορικό πέταλοΟι φίλοι του Άρη στο βόρειο πέταλοΠολλές μονομαχίες έδωσε ο ΝαζίμΟ Γιώργος Σιάκκας δίνει συγχαρητήρια στο σκόρερ Στέργιο Τσιμίκα
Keywords
Τυχαία Θέματα