Πανσερραϊκός: (Χ)άρισε βαθμό στην Καρδίτσα

20:39 7/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου σχετικά με τις ομάδες που χάνουν ευκαιρίες και τελικά δέχονται γκολ επιβεβαιώθηκε σήμερα στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών με τον Πανσερραϊκό να έρχεται ισόπαλος με σκορ 1-1 κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας για τη 10η αγωνιστική της Football league.

Μια νίκη που χάθηκε με απίστευτο τρόπο από τους Σερραίους που ακόμα, όσοι ήταν στο γήπεδο δεν μπορούν να καταλάβουν πως έγινε αυτό. Ένας Πανσερραϊκός

που θα μπορούσε από το πρώτο ημίχρονο να πετύχει τρία με τέσσερα γκολ έδωσε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους στο 93ο κι ενώ μέχρι τότε είχαν κάνει μόνο δύο σουτ να ισοφαρίσουν σε 1-1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παναγιώτη Πλαβούκου.

Οι αρχηγοί Δημήτρης Γκούρτσας και Γιώργος Μπιτέλης με τους διαιτητές της αναμέτρησης

«Ο Πανσερραϊκός δώρισε ένα παιχνίδι όλο δικό του σε μια ομάδα που δεν έκανε ούτε μια ευκαιρία» είπε μετά το τέλος του αγώνα ο Περικλής Αμανατίδης που ήταν αινιγματικός όσον αφορά το μέλλον του στον πάγκο των «λιονταριών» τονίζοντας ότι «Η ομάδα δεν θα πέσει είτε είμαι εγώ προπονητής είτε κάποιος άλλος. Είμαι απογοητευμένος γιατί έπαιξε μια ομάδα μόνη της και δεν κατάφερε να κερδίσει». Πάντως ο έμπειρος τεχνικός έδειχνε απογοητευμένος από την αντίδραση των παικτών «έχω ζητήσει κάποια πράγματα αλλά πάμε πολύ αργά».

Στο 8ο λεπτό η μπάλα από τα πόδια του Στέλιου Πόζογλου στα δίχτυα του Νέστορα Γκέκα

Μια ομάδα στο πρώτο ημίχρονο

Ο Πανσερραϊκός ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι επικρατώντας κατά κράτος του αντιπάλου του. Ουσιαστικά μόνο μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο κι αυτή φορούσε κόκκινα. Οι Σερραίοι άνοιξαν το σκορ στο 8ο όταν μετά από σέντρα προς τον Δημήτρη Γκούρτσα αυτός τροφοδότησε με τακουνάκι τον Στέλιο Πόζογλου ο οποίος με σουτ άνοιξε το σκορ (1-0). Ο Πανσερραϊκός είχε κι άλλες ευκαιρίες που θα μπορούσε να αυξήσει το δείκτη του σκορ με τον Κώστα Δούμτσιο (στο 21ο και στο 32ο ), τον Στέφανο Παπουτσογιαννόπουλο (στο 29ο), τον Κώστα Τσαμούρη (στο 41ο) και τον Τιμόθεο Τσελεπίδη (στο 44ο).

Ο σκόρερ Στέλιος Πόζογλου και ο Κώστας Δούμτσιος πανηγυρίζουν το 1-0

Το δοκάρι του Γκούρτσα

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ ήταν στο 32ο όταν μετά από ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Δημήτρη Γκούρτσα ο τερματοφύλακας Νέστορας Γκέκας και το δοκάρι της εστία του δεν επέτρεψαν στον Σερραίο επιθετικό να σκοράρει.

«Ήταν κανονικό το γκολ» είπε ο Περικλής Αμανατίδης στη συνέντευξη τύπου που ήταν αινιγματικός στις δηλώσεις του

Πέρασε την γραμμή;

Η φάση του πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκε στο 35ο όταν μετά από ωραίο συνδυασμό Δούμτσιου και Πόζογλου ο Γκούρτσας έπιασε την κεφαλιά, ο Γκέκας απέκρουσε πάνω στη γραμμή(;;;) της εστίας και στη συνέχεια της φάσης ο Γιώργος Ιωαννίδης σούταρε άουτ. Ο Περικλής Αμανατίδης διαμαρτυρήθηκε έντονα πως η μπάλα πέρασε τη γραμμή (για κανονικό γκολ μίλησε στη συνέντευξη τύπου) και αποβλήθηκε από τον διαιτητή της αναμέτρησης.

Το χαμένο πέναλτι του Δημήτρη Γκούρτσα

Το χαμένο πέναλτι

Ο Πανσερραϊκός στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε το ίδιο καλό αγωνιστικό πρόσωπο με αυτού του πρώτου αλλά και η Αναγέννηση Καρδίτσας δεν έδειχνε ικανή να κάνει κάτι στην περιοχή του Ρίστιτς. Μάλιστα η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα έκανε το πρώτο σουτ στο 49ο με τον Τζέκο και το… τελευταίο στο 54ο με τον Σταματάκη. Οι Σερραίοι παίκτες διακατείχαν από έναν εκνευρισμό που δεν «καθάρισαν» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο (άλλωστε εντός έδρας υπήρχε το προηγούμενο με την Καλαμαριά) και το χαμένο πέναλτι του Δημήτρη Γκούρτσα κράτησε τους φιλοξενούμενους «ζωντανούς» στο ματς. Ήταν το 59ο όταν μετά από σέντρα του Στέργιου Τσιμίκα η μπάλα βρήκε το χέρι του Μανώλη Ρουσάκη, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι, ανέλαβε να το εκτελέσει ο Δημήτρης Γκούρτσας άλλα η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι του Γκέκα. Γενικά τον Γκούρτσα δεν τον… ήθελε σήμερα η μπάλα αφού εκτός από το χαμένο πέναλτι είχε ένα τέτ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο 82ο αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Ο Παναγιώτης Πλαβούκος πανηγυρίζει το γκολ και το… ανέλπιστο δώρο των Σερραίων

Το φάουλ στο 93ο

Ο Περικλής Αμανατίδης ενίσχυσε την άμυνα του περνώντας στο παιχνίδι τους Γιώργο Σιάκκα και Γιάννη Βοσκόπουλο αλλά οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ στο 93ο και ο Παναγιώτης Πλαβούκος που το εκτέλεσε ισοφάρισε σε 1-1 δίνοντας έναν ανέλπιστο βαθμό στην ομάδα του.

Ο Δημήτρης Γκούρτσας έδωσε την ασίστ στο γκολ αλλά ήταν και ο μοιραίος παίκτης του Πανσερραϊκού με χαμένο πέναλτι, δοκάρι και ευκαιρίες

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Περικλής Αμανατίδης): Ρίστιτς, Τσαμούρης, Τσελεπίδης, Ιωαννίδης, Στέβιτς, Παπουτσογιαννόπουλος, Ρούτσης (79ο Σιάκκας), Πόζογλου (90ο Βοσκόπουλος), Δούμτσιος, Τσιμίκας, Γκούρτσας.

ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιώργος Βαζάκας): Γκέκας, Κωνσταντινόπουλος, Θεοδωράκης, Ρουσσάκης, Καρρίκι, Σταματάκης, Σουντουρά, Πλαβούκος, Χαντζάρας (70ο Κονέ), Μπιτέλης, Τζέκος (80ο Παπαευθυμίου).

Διαιτητής: Πανυτσίδης (Κοζάνης) Βοηθοί: Δημόπουλος (Φλώρινας), Τσακίρης (Δράμας)

Keywords
Τυχαία Θέματα