Πανσερραϊκός: (Χ)αρακίρι και με… χέρι άλλου

21:39 16/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ένα γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, που για τον τρόπο της δημιουργίας του «φωνάζουν» οι Σερραίοι, ο Πανσερραϊκός ισοφαρίστηκε σε 1-1 από τον Αετό Ορφανού στο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής της Γ εθνικής.

Αυτή ήταν η πρώτη ισοπαλία για τους «κόκκινους» στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος για το 2018. Μια χρονιά που όλοι θέλουν να ξεχάσουν στις Σέρρες αφού ήταν μια ντροπιαστική χρονιά απαξίωσης για το Σερραϊκό σύλλογο. Με τον υποβιβασμό

της ομάδας στη Γ εθνική, με τους εράνους που γινόταν για να πάει η αποστολή του Πανσερραϊκού σε παιχνίδια στη Football league, με επενδυτές στο εξωτερικό που όπως έλεγαν αυτοί που τους έδωσαν την ομάδα ούτε οι ίδιοι δεν ήξεραν τα ονόματα τους(;), με δελτία παικτών στο… ψυγείο (και κυριολεκτικά), με έναν πρόεδρο που υποσχόταν χρήματα αλλά χρήματα δεν ερχόταν και τον αναζητούν τώρα για να γίνει η εκκαθάριση (που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα), με ένα καλοκαίρι που κάποιοι μιλούσαν μέχρι και για τοπικό και το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω να παίζει σήμερα η ομάδα σε ένα άδειο, παρατημένο, γήπεδο, με κλειστούς προβολείς στα τελευταία λεπτά αν και η ορατότητα ήταν περιορισμένη και σε ακόμα ένα παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό να «φωνάζει» για τη διαιτησία και μάλιστα κόντρα σε αντίπαλες ομάδες που ούτε στους χειρότερους εφιάλτες πριν από χρόνια οι φίλαθλοι του Πανσερραϊκού φαντάζονταν ότι η αγαπημένη τους ομάδα θα τους αντιμετώπιζε σε επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος.

«Φωνάζει για κλοπή» ο Πανσερραϊκός

Ο Πανσερραϊκός κρατούσε στα χέρια του την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα με το εξαιρετικό γκολ του Τζορτζ Ομπόσου αλλά στο 92ο ο πρώτος σκόρερ του ομίλου Γιώργος Παυλίδης «πάγωσε» το Δημοτικό γήπεδο Σερρών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των ανθρώπων του Πανσερραϊκού το γκολ προέρχεται από καθαρό χέρι αντιπάλου που ουσιαστικά δίνει την ασίστ και τονίζουν ότι ο αντίπαλος το παραδέχτηκε. Χαρακτηριστικό τι γράφει η επίσημη σελίδα του Πανσερραϊκού στο Fb: «Όταν ακόμα και ο αντίπαλος παραδέχεται πως το γκολ που σημειώνει σε ένα καθοριστικότατο σημείο του αγώνα και σου στερεί τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, προέρχεται από καθαρό χέρι το οποίο αγνοεί ο διαιτητής, τότε τα λόγια είναι περιττά… Για άλλη μια αγωνιστική λοιπόν, ο διαιτητής αποτελεί τον αρνητικό πρωταγωνιστή σε ματς του Πανσερραϊκού, στερώντας τον ξεκάθαρα τη νίκη! Ο Πανσερραϊκός λοιπόν, έφτασε μια ανάσα από το τρίτο του συνεχόμενο τρίποντο που θα τον έφερνε στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας κρατώντας τη νίκη μέχρι το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Εκεί ο Αετός «πάγωσε» το Δημοτικό γήπεδο Σερρών ισοφαρίζοντας σε 1-1, ένα γκολ όμως το οποίο όπως δηλώνουν και οι ίδιοι οι παίκτες του προήλθε από χέρι! Μια λανθασμένη απόφαση λοιπόν του διαιτητή Περικλή Παρχαρίδη από τη Δράμα ο οποίος υποχρεώνει με αυτόν τον τρόπο στην πρώτη ισοπαλία των «λιονταριών» φέτος στερώντας τους, τους τρεις βαθμούς».

Το εκπληκτικό γκολ που είδαν… λίγοι

Σε ένα παιχνίδι που παρακολούθησαν ελάχιστοι θεατές και διεξήχθη με βροχή και σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο, οι «κόκκινοι» ξεκίνησαν με μια διπλή χαμένη ευκαιρία του Στέφανου Πέτρου. Οι φιλοξενούμενοι που έδειξαν ότι έχουν μια σφιχτή δυνατή ομάδα με έμπειρους παίκτες απείλησαν στο 30ο μετά από σέντρα του Σάββα Μουδούρογλου προς τον Γιώργο Παυλίδη αλλά πριν ο πρώτος σκόρερ του ομίλου κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Κώστας Μπάρδας έδιωξε σωτήρια τη μπάλα. Ο Αετός ζήτησε πέναλτι στο 38ο για χέρι του Βαρδακώστα μετά από σέντρα του Παυλίδη αλλά ο διαιτητής που ήταν κοντά στη φάση είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Με το τέλος του πρώτου μέρος ο Πανσερραϊκός έχασε τον πιο έμπειρο παίκτη του με τον Νίκο Αναστασόπουλο να τραυματίζεται και να δίνει τη θέση του στον Νίκο Παπαδόπουλο. Οι «κόκκινοι» μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και πίεσαν για το γκολ. Στο 53ο ο Γιώργος Παπαβασιλείου έχασε μοναδική ευκαιρία αφού από καλή θέση έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Κυφωνίδη.

Στο 79ο οι λίγοι φίλαθλοι που ήταν στο γήπεδο αποδείχθηκε ότι ήταν και …τυχεροί αφού απόλαυσαν ένα πανέμορφο γκολ όταν μετά από εξαιρετικό συνδυασμό Παπαβασιλείου και Τζορτζ Ομπόσου, ο 22χρονος Γκανέζος με εκπληκτικό σουτ στο ύψος της μεγάλης περιοχής άνοιξε το σκορ (1-0).

Κι ενώ οι «κόκκινοι» ετοιμάζονταν να πανηγυρίσουν την τρίτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, οι φιλοξενούμενοι στο 92ο κέρδισαν φάουλ στη μεσαία γραμμή, το εκτέλεσε ο Καζαντζίδης, οι γηπεδούχοι και λόγω απειρίας κλείστηκαν πίσω, στον αέρα διεκδίκησαν τη μπάλα ένας Σερραίος κι ένας Καβαλιώτης, αυτή έφτασε μέσα στην περιοχή, ο Σπύρος Κωνσταντίνου (Νο12) δεν επέτρεψε στον Καστριτσέα να την απομακρύνει βάζοντας το σώμα του μπροστά στη μπάλα, τη «έστρωσε με το χέρι» όπως φωνάζουν οι Σερραίοι στον Γιώργο Παυλίδη που από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Γρηγόρης Ζιώγας: «Μου το είπε ότι έκανε χέρι»

Ο αμυντικός μέσος του Πανσερραϊκού Γρηγόρης Ζιώγας μετά το τέλος του αγώνα στις δηλώσεις του τόνισε ότι ο παίκτης του Αετού που έδωσε την… ασίστ στο γκολ παραδέχτηκε στον ίδιο ότι χρησιμοποίησε το χέρι του. Ο Γρηγόρης Ζιώγας είπε: «Το γκολ του Αετού δεν έπρεπε να μετρήσει αφού ο παίκτης των αντιπάλων μου είπε καθαρά μετά το τέλος του αγώνα ότι έκανε χέρι».

Διαιτητής: Περικλής Παρχαρίδης (Δράμας), Ραβικάλης, Κοτανίδου (Δράμας)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Η. Εγγονίδης): Γιαννακίδης, Μπάρδας, Κονταξής, Καστριτσέας, Βαρδακώστας, Πούφλης, Πέτρου (84ο Μπομπότας), Ζιώγας, Παπαβασιλείου (90+2ο Βουδουρίδης), Αναστασόπουλος (46ο λ.τ. Παπαδόπουλος), Ομπόσου
ΑΕΤΟΣ ΟΡΦΑΝΟΥ (Δ. Σίτσας): Κυφωνίδης, Καζαντζίδης, Κάμπατζης (74ο Βουζουλίδης), Κωνσταντινίδης, Ν. Παυλίδης, Καραγιαννίδης, Έλεζι, Δαγκούλης (84ο Σαββατιανός), Γ. Παυλίδης, Δουμάνης (64ο λ.τ. Κωνσταντίνου), Μουδούρογλου

Φώτο: serressport.gr

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα