Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ/New Generation, στην ταράτσα της Στέγης

12:39 7/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην ταράτσα της Στέγης, για τρία συνεχόμενα βράδια, από 9 έως 11 Ιουνίου, οι νέοι μουσικοί της ελληνικής τζαζ σκηνής πρωταγωνιστούν στο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ/New Generation, που παίρνει πλέον το χαρακτήρα ενός μεγάλου φεστιβάλ για την ελληνική τζαζ σκηνή.

Ειδικότερα, οι νέοι μουσικοί της ελληνικής τζαζ σκηνής συγκροτούν ένα ενδιαφέρον και πολυποίκιλο σώμα, αποδεικνύοντας ότι η ελληνική σκηνή του σύγχρονου αυτοσχεδιασμού έχει δυναμικό παρόν, όπως και μέλλον, μέσα από τα σχήματα της που συμμετέχουν

στο line-up του φεστιβάλ. Πρόκειται για τους Next Step Quintet, το Stelios Chatzikaleas Quintet και το Stefanos Chytiris Flux Project, με τη συνδρομή ξένων σολίστ που συμπράττουν μαζί τους.

Next Step Quintet

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Next Step Quintet

Δικαίως έχουν χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο ανερχόμενα γκρουπ της ελληνικής τζαζ σκηνής. Όλα τα μέλη του σχήματος είναι απόφοιτοι του Τμήματος Τζαζ του Ιονίου Πανεπιστημίου και έχουν ήδη στο ενεργητικό τους πολλές εμφανίσεις σε φεστιβάλ, διεθνή εμπειρία και πολύ καλές κριτικές από την κυκλοφορία του πρώτου τους, ομώνυμου δίσκου, το 2012, και κυρίως του δεύτερου δίσκου τους που κυκλοφόρησε φέτος, με τον τίτλο 2, και έπεισε τους πάντες για το ταλέντο, την ποιότητα και την ωριμότητα των συνθέσεών τους.

Βασίλης Ποδαράς:

Keywords
Τυχαία Θέματα