Πάνω από 2.000 νέοι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας θα λάβουν επιδοτήσεις

19:43 7/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Περισσότεροι από 2.000 νέοι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας προκρίθηκαν για να λάβουν τις επιδοτήσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το ποσό που κατανέμεται στους 2.061 δικαιούχους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανέρχεται σε 39,6 εκατομμύρια, με κάθε δικαιούχο να λαμβάνει από 17.000 ως 22.000 ευρώ.

Εκτός από τους 2.061 δικαιούχους υπάρχουν άλλες 216 αιτήσεις εν δυνάμει δικαιούχων, με ποσό περίπου 4 εκ. ευρώ

αλλά και 1.133 επιλαχόντες, οι οποίοι προς το παρόν μένουν εκτός επιχορηγήσεων.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι σε συνεργασία με το Υπουργείο και τη Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα και στους επιλαχόντες να ωφεληθούν από το πρόγραμμα.

«Καλούμε την Κυβέρνηση να επανεξετάσει την κατανομή των προϋπολογισμών, ώστε να μην υπάρξουν αδικίες και αποκλεισμοί αλλά και να αξιοποιηθεί στο έπακρο η διαθέσιμη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Η ελπίδα για ανάπτυξη είναι στον αγροτικό τομέα και οφείλουμε να μην τη στερήσουμε από τους νέους ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν στην πρωτογενή παραγωγή», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας λαμβάνει από το πρόγραμμα ‘Εγκατάστασης Νέων Γεωργών’ το μεγαλύτερο κονδύλι πανελλαδικά, όπως ήταν αναμενόμενο και έχει τους περισσότερους δικαιούχους νέους αγρότες. Ωστόσο, για εμάς αυτό δεν είναι αρκετό. Υπάρχουν Περιφέρειες, στις οποίες οι δικαιούχοι συγκεντρώνουν πολύ χαμηλότερη βαθμολογία από υποψήφιους που κατέθεσαν αιτήσεις στην Κεντρική Μακεδονία και τελικά δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα αλλά και με πολύ μικρό αριθμό αιτήσεων. Αυτό είναι άδικο και το επισημάναμε στο Υπουργείο, προκειμένου να αλλάξουν συγκεκριμένες προβλέψεις και να γίνει ανακατανομή των κονδυλίων», τόνισε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα