Πανελλήνιο Ηπατολογικό Συνέδριο στη Λάρισα

12:04 23/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί το 15ο Πανελλήνιο Ηπαταλογικό Συνέδριο από τις 25 έως στις 27 Μαίου 2017 σε αίθουσες του ξενοδοχείου Ιμπέριαλ. Σκοπός του συνεδρίου είναι να συνεχίσει την πολυετή εκπαιδευτική προσπάθεια, η επιτυχία της οποίας βασίζεται στην ενδελεχή συζήτηση κλινικών προβλημάτων από αναγνωρισμένους και έμπειρους ιατρούς και επιστήμονες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο καθηγητής Παθολογίας κ. Γεώργιος Νταλέκος επεσήμανε

ότι «στο συνέδριο θα συζητηθούν και θα αναδειχθούν όλα τα δεδομένα που κατακλύζουν τον τομέα της Ηπατολογίας. Συγκεκεριμένα θα γίνει ειδική αναφορά στην ηπατίτιδα Ε που ενδιαφέρει και το ΚΕΛΠΝΟ με βάση τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί και φαίνεται ότι είναι μια νέα μορφή υπατίτιδας η οποία μεταδίδεται από το Δίκτυο Ομβρίων Υδάτων και Αποχευτιτικό καθώς και από το χοιρινό κρέας. Φυσικά δεν είναι το μόνο που θα μας αποσχολήσει. Συζητήσεις θα γίνουν και για τις μεταμοσχεύσεις του ήπαρ καθώς στην Ελλάδα υπάρχει μόνο ένα κέντρο μεταμοσχεύσεων στη Θεσσαλονίκη και έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ και προβλέπεται η δημιουργία ενός δεύτερου στην Αθήνα. Το χρόνο γίνονται περίπου 40 μεταμοσχεύσεις ήπαρ και μόνο ένας απεβίωσε. Όμως οι ανάγκες για μεταμοσχεύσεις του ηπαρ είναι περίπου στις 100 κάτι που σημαίνει ότι ένα δεν βρεθούν δότες πάρα πολλοί πεθαίνουν. Το συνέδριο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και μπορούν να το παρακολουθήσουν γιατροί και φοιτητές ιατρικής και όπιοιος άλλος επιθυμεί».

Να σημειωθεί ο τι κ. Γεώργιος Νταλέκος είναι καθηγητής παθολογίας, διευθυντής Παθολογικής Κλινικής και Ομώνυμου Ερευνητικού Εργαστηρίου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λαρισας, πρόεδρος Ινστιτούτου Εσωτερικής Παθολογίας και Ηπατολογίας, Β΄αντιπρόεδρος Εταιρείας Παθολογίας Ελλάδος, Λάρισα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου έχει ως εξής:

Keywords
Τυχαία Θέματα