Πανελλαδική διαμαρτυρία συνταξιούχων

10:56 6/6/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στην πλ. Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) συνταξιούχοι των ταμείων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΤΑΕΟΑΕΕ διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές αλλά και για τον κίνδυνο νέων μειώσεων στις συντάξεις, στην
υγεία και στις κοινωνικές παροχές, όπως και για τη σιωπή της κυβέρνησης μετά την τελευταία συνάντηση της αντιπροσωπείας των συνταξιουχικών οργανώσεων με τον Πρωθυπουργό πριν από έναν μήνα. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας. Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα του Βενιζέλου και σε άλλες μεγάλες πόλεις.Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ τα στοιχεία για την κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας είναι ανησυχητικά και ο κίνδυνος στάσης πληρωμών είναι ορατός.

«Στα 2,5 δις ευρώ υπολογίζεται το έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων. Τα ελλείμματα στον ΕΟΠΥΥ ξεπερνούν τα 4 δις ευρώ που σε συνδυασμό με τη δραστικά μειωμένη κρατική χρηματοδότηση οδηγείται σε κατάρρευση η οποία θα συμπαρασύρει και τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, που γίνονται πιο ακριβά και συρρικνώνονται.» αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπου τονίζεται ότι πρέπει να σημάνει συναγερμός.
Keywords
Τυχαία Θέματα