ΠΑΜΕ: «Η κυβέρνηση διαφημίζει τα νέα βάρβαρα μέτρα»

18:32 4/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή συνέντευξη Τύπου της Υπουργού Εργασίας, ασκεί το ΠΑΜΕ. Το αναλυτικό κείμενο που παρουσιάζεται το σκεπτικό του, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του.

To ΠΑΜΕ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να θεωρεί πως οι προηγούμενοι νόμοι «υποθήκευσαν το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης», δε μπορεί όμως να ξεγελάσει και να βγει εκτός κάδρου από τη νέα

σφαγή στο ασφαλιστικό, αφού προχωρά ένα βήμα παραπέρα τις ανατροπές, υλοποιεί ότι δε μπόρεσαν να τελειώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Tέλος, αναφέρονται οι διεκδικήσεις που θεωρεί σημαντικές και είναι οι εξής:
-Αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων στο ύψος που ήταν το 2009.

-Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.

-Άμεση αποκατάσταση των απωλειών από τις περικοπές επιδομάτων και συντάξεων σε ειδικές ομάδες, όπως αναπηρίας, χηρείας.

-Κατάργηση της απαράδεκτης μείωσης της κατώτερης σύνταξης από τα 486 ευρώ στα 392 ευρώ. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ, δηλαδή στο 80% της ΕΓΣΣΕ των 751 ευρώ.

-Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.

-Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία. Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, και των απωλειών από το κούρεμα (PSI), με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

-Πλήρης ανάληψη της ευθύνης από το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. Άμεση κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων, αγροτών, αυταπασχολούμενων στον κλάδο Υγείας.

-Άμεση απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής «τζόγο». Κατάργηση κάθε διάταξης για μεταφορά ή τζογάρισμα των αποθεματικών σε μετοχές και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα.

-Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, για τους μισθωτούς, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους να μη ξεπερνούν τα 60 χρόνια για τους άνδρες και τα 55 για τις γυναίκες, τα 55 και τα 50 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα