«Πάμε αλλιώς», με τους Τάκη Σαράντη, Αναστασία Γιάμαλη, στην ΕΡΤ1

10:07 21/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον παλμό της επικαιρότητας και το ειδησεογραφικό στίγμα της ημέρας, με ειδήσεις από τον χώρο της πολιτικής, συνεντεύξεις, θέματα πολιτιστικά, αθλητικά, καθώς και όλα τα νέα των social media, μεταφέρουν, κάθε Σάββατο και Κυριακή, ο Τάκης Σαράντης και η Αναστασία Γιάμαλη στην ΕΡΤ1, με αισιοδοξία και χαμόγελο, μέσα από

την εκπομπή «Πάμε αλλιώς».

Συνέντευξη στην Ασπασία Κακολύρη

Τα Σαββατοκύριακα, «πάτε αλλιώς» την ενημέρωση στην ΕΡΤ1. Τι διαφορετικό έχει ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζετε την επικαιρότητα, τα γεγονότα της ημέρας;

Τ.Σ.: Όπως κάθε καλό φαγητό έτσι και κάθε καλή τηλεοπτική εκπομπή χρειάζεται τα βασικά συστατικά της, τη σωστή αναλογία. Βασικά συστατικά, λοιπόν, της εκπομπής «Πάμε αλλιώς» είναι η αισιοδοξία και το χαμόγελο. Όταν η ενημέρωση αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής με αισιοδοξία, τότε μετατρέπει τα εμπόδια, τις αποτυχίες, τις απογοητεύσεις σε ελπίδα ότι όλα μπορούν να διορθωθούν προς το καλύτερο.

Α.Γ.: Το «διαφορετικό», που νομίζω εύκολα γίνεται αντιληπτό από το τηλεοπτικό κοινό, είναι η πιο ψύχραιμη ματιά που χαρακτηρίζει, άλλωστε, γενικότερα τη λειτουργία της ΕΡΤ. Προσπαθούμε -στα μέτρα του εφικτού- να αποφεύγουμε τις εντάσεις και να κάνουμε ώριμες και γόνιμες συζητήσεις με τους καλεσμένους μας, χωρίς να καταφεύγουμε σε ακρότητες και κορόνες. Προφανώς έχουμε άποψη, αλλά σεβόμαστε και τη διαφορετική και δεν «βγάζουμε μαχαίρια».

Δώστε μας το στίγμα της εκπομπής σας. Σε ποια θέματα δίνετε ιδιαίτερη βαρύτητα, πού εστιάζετε το βλέμμα σας;

Βασικά συστατικά της εκπομπής «Πάμε αλλιώς» είναι η αισιοδοξία και το χαμόγελο.

Τ.Σ.: Σε αυτή την προσπάθεια, που ξεκίνησε από πέρυσι, θέλουμε να βάλουμε και να βγει προς τα έξω ο καλύτερος εαυτός μας. Βαρύτητα δίνουμε στην πλατιά ενημέρωση των τηλεθεατών μέσα από την πολιτική, τον πολιτισμό, τα social media, τον αθλητισμό, την επικαιρότητα, κυρίως όμως στον πολίτη και στην ανάσα ελπίδας που χρειάζεται το πρωινό του Σαββατοκύριακου, πίνοντας τον καφέ του.

Α.Γ.: Είμαστε αυτό που λέμε «πολυσυλλεκτικοί», αφού μία εκπομπή Σαββατοκύριακου πρέπει να έχει τα πάντα. Και πολιτική και επικαιρότητα και πολιτισμό, ενώ έχουμε εντάξει και μία στήλη social media. Σίγουρα οι πολιτικές εξελίξεις εκτιμώ πως γενικώς δίνουν τον τόνο, αλλά υπάρχουν φορές που ένα ενδιαφέρον πολιτιστικό θέμα ή μία είδηση που «συμβαίνει τώρα» υπερκαλύπτει τα πάντα.

Πιστεύω πως αυτό που λέμε «χρυσή ισορροπία» στο ύφος και στην ποικιλία της θεματολογίας, προσελκύει κοινό από όλες τις ηλικίες κι αυτός είναι και στόχος της δικής μας εκπομπής: Να προσφέρουμε ένα ποιοτικό προϊόν σε όλους τους θεατές. Δεν ξεχνάμε ότι το Σάββατο και την Κυριακή ο περισσότερος κόσμος που μας βλέπει έχει μόλις ξυπνήσει και πίνει τον καφέ του…

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας; Συμπίπτουν οι απόψεις σας ή βλέπετε τα πράγματα… αλλιώς;

Τ.Σ.: Όταν το «παλιό» συναντά το «νέο» με καλή διάθεση, κέφι, δημιουργικότητα και μπαίνουν στην άκρη υστεροβουλία, ματαιοδοξία, ιδιοτέλεια, τότε το αποτέλεσμα θα είναι -και είναι- καλό. Αν έχουμε μπροστά μας μια φωτισμένη κολόνα και ο ένας την κοιτά από κάτω προς τα πάνω και ο άλλος από πάνω προς τα κάτω, τότε τα βλέμματά μας κάπου στη μέση θα συναντηθούν. Η ματιά μας μπορεί να είναι διαφορετική (απόλυτα λογικό είναι αυτό), σημασία όμως έχει ότι λειτουργούμε συμπληρωματικά. Πρόσωπα, σκέψεις, ιδέες, προτάσεις, θέματα, «πέφτουν» στο τραπέζι των συσκέψεων και παρέα με την Αρετή Μπίτα (αρχισυντάκτρια), τον Νίκο Παρλαπάνη (σκηνοθέτης), την Αλίκη Θαλασσοχώρη (διεύθυνση παραγωγής) και τις Ρούλα Κρικώνη και Λία Ταρούση (δημοσιογραφική ομάδα), καταλήγουμε και προχωράμε. Προχωράμε και ελπίζω να μας βγάλει κάπου καλά και ψηλά σε… νούμερα! Ας μην ξεχνάμε ότι η αισιοδοξία είναι η αφετηρία κάθε νίκης.

Είμαστε αυτό που λέμε «πολυσυλλεκτικοί», αφού μία εκπομπή Σαββατοκύριακου πρέπει να έχει τα πάντα.

Α.Γ.: Η συνεργασία μας ήταν μια επιλογή της ΕΡΤ, που δεχτήκαμε με μεγάλη χαρά. Τώρα, αναφορικά με τις απόψεις μας, δεν θεωρώ ότι πρέπει υποχρεωτικά να συμπίπτουν για να βγει ένα άρτιο αποτέλεσμα. Το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορές μάς κάνει να είμαστε πιο σφαιρικοί στην «ανάγνωση» της επικαιρότητας και μας αναγκάζει σαφώς να βλέπουμε τα πράγματα με μια διαφορετική ματιά. Και αυτό μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να αποφέρει. Είμαστε μια ομάδα που δουλεύει καλά, κάνουμε σύσκεψη όλοι μαζί, συζητάμε τα πάντα. «Πάμε αλλιώς» και συνδιαμορφώνουμε ισότιμα. Είμαστε «διαφορετική» δημοσιογραφική γενιά, αλλά ίσως εκεί είναι και το «ατού» μας.

«Πάμε αλλιώς», Σάββατο 10.00-12.00 και Κυριακή, 10.00-11.30, στην ΕΡΤ1

Τάκης Σαράντης, Αναστασία Γιάμαλη

Keywords
Τυχαία Θέματα