Παιδιά διέσωσαν τρεις χελώνες στη Σκάλα Πολιχνίτου

00:04 15/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Δύο γραμμωτές νεροχελώνες και μία χερσαία Ελληνική χελώνα διέσωσαν δύο παιδιά στη Σκάλα Πολιχνίτου. Η προχθεσινή νεροποντή ήταν πολύ έντονη και είχε σαν αποτέλεσμα, μέσα σε λίγες ώρες, να συγκεντρώσει και κατευθύνει πολύ μεγάλη ποσότητα νερού τελικά στη θάλασσα.

Το νερό αυτό ορμητικό όπως ήταν συμπαρέσυρε υλικά όπως χώμα, πέτρες, κλαδιά, φύλλα κ.ά. Το αποτέλεσμα ήταν, την επόμενη μέρα, στον Κόλπο Καλλονής οι άνεμοι να συσσωματώσουν τα υλικά από αυτά που μπορούσαν να επιπλεύσουν σε μια μεγάλου μήκους ταινία που εντοπίστηκε στην περιοχή της Σκάλας Πολυχνίτου

λίγο πριν το μεσημέρι.

Μέσα σε αυτά τα υλικά πολλές φορές παγιδεύονται ζώα που δυσκολεύονται να διαφύγουν (χελώνες, φίδια κλπ) και στη συνέχεια παραμένουν σε αυτά, αν τα καταφέρουν και δεν πνιγούν. Έτσι βρέθηκαν μέσα στη μάζα αυτή οι δύο νεροχελώνες και μια χελώνα της ξηράς. Τα ζώα ανακάλυψαν τα παιδιά της περιοχής της Σκάλας Πολυχνίτου και μετά από κοινοποίηση φωτογραφιών δόθηκαν οδηγίες από ειδικούς ερπετολόγους, ώστε τα ζώα να καθαριστούν από το αλάτι και να επιστρέψουν σε υγροτόπους οι δύο γραμμωτές νεροχελώνες, και σε αγροτική έκταση η χερσαία Ελληνική χελώνα.

Σύμφωνα με την περιβαλλοντολόγο Ελένη Γαληνού, “αυτό το διάστημα και τα δύο είδη χελώνας βρίσκονται σε κατάσταση χειμερίας νάρκης, οπότε από κάπου ξετρυπώθηκαν και κατέληξαν στη θάλασσα. Και ενώ οι νεροχελώνες μπορούν να επιπλεύσουν και να κολυμπήσουν μια χαρά, γιατί ζουν έτσι κι αλλιώς στο νερό, είναι πραγματικά ένα θαύμα πως τα κατάφερε η χερσαία χελώνα”.

The post Παιδιά διέσωσαν τρεις χελώνες στη Σκάλα Πολιχνίτου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα