Παγκόσμιο Συνέδριο Νέων για την Πολιτιστική Κληρονομιά

13:05 8/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ανοιχτής Καινοτομίας, Επιστήμης και Πολιτισμού (European Center for Open Innovation, Science and Culture) διοργανώνει το Ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Νέων για την Πολιτιστική Κληρονομιά (Annual World Cultural Heritage Youth Symposium).

Το Συμπόσιο τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής

Επιτροπής για την UNESCO και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Sustainable Development Goals) όπως αυτοί περιγράφονται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στην Agenda 2030 και ειδικότερα με τους στόχους SDG 4.7 και SDG 17:

Το Συμπόσιο διοργανώνεται στο διάστημα 19 Απριλίου – 23 Απριλίου 2018 και η επίσημη γλώσσα είναι η Αγγλική.

Στο Συμπόσιο θα πάρουν μέρος:

μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων των σχολείων που ανήκουν στο παγκόσμιο Δίκτυο ASPnet UNESCOμαθητές Γυμνασίων και Λυκείων των σχολείων που ανήκουν στο παγκόσμιο δίκτυο του I.B.O. (International Baccalaureate Organization)φοιτητές Πανεπιστημίων από όλον τον κόσμο.

Το Συμπόσιο στοχεύει:

στη διάδοση της Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς μέσα από παρουσιάσεις, ξεναγήσεις και δράσειςστην ανάπτυξη διαλόγου με θέμα τον Πολιτιστικό Πλουραλισμό, όπως αυτός θα παρουσιαστεί μέσα από παρουσιάσεις, ψηφιακές εκθέσεις και workshops.

Πριν τη λήξη του Συμποσίου οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν ψήφισμα για τη διατήρηση της Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς, το οποίο θα μεταβιβαστεί στην UNESCO στις 21 Μαΐου, ημέρα που έχει θεσπιστεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα για την Πολιτιστική Ποικιλομορφία για το Διάλογο και την Ανάπτυξη (World Day for Cultural Diversity for Dialogue and Development).

Σκοπός του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ανοιχτής Καινοτομίας, Επιστήμης και Πολιτισμού είναι η δημιουργία ενός θεσμού, ώστε κάθε χρόνο μαθητές και φοιτητές από όλον τον κόσμο να συγκεντρώνονται στην Αρχαία Ολυμπία και να ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με την Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά. Όλες οι πληροφορίες για το Συμπόσιο έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα: www.olympiayouthsymposium.com

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα