Παγκόσμιο κύπελλο ξίφους

08:31 23/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το παγκόσμιο κύπελλο ξίφους μονομαχίας νέων ανδρών, συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας, ο Δήμος Ηρακλείου και η Περιφέρεια Κρήτης, στο κλειστό γυμναστήριο στα Δύο Αοράκια στις 16 και 17 Δεκεμβρίου. Αναμένεται να αγωνιστούν 150 κορυφαίοι αθλητές από 30 χώρες.

Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου στο Ηράκλειο, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ξιφασκίας ανέθεσε τον ένα από τους οκτώ αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγονται

ετησίως, στην πόλη.
Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου, Κώστας Βαρδαβάς, καθώς και ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, Μανώλης Κατσιαδάκης και Χαρίλαος Τσολάκης αντίστοιχα.
Όλοι συμφώνησαν ότι πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, το οποίο μπορεί να βοηθήσει την τοπική ξιφασκία να αναπτυχθεί και ταυτόχρονα επιβεβαιώνει ότι το Ηράκλειο έχει εξελιχθεί σε διεθνές αθλητικό κέντρο, το οποίο διαθέτει τις υποδομές, την τεχνογνωσία και το προσωπικό για να φιλοξενήσει με επιτυχία διαφορετικών ειδών και παγκοσμίου βεληνεκούς αθλητικές εκδηλώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα