Παγκόσμια μαθητική κινητοποίηση για το κλίμα-Συγκεντρώσεις σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη(video)

19:40 15/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της παγκόσμιας μαθητικής κινητοποίησης για την κλιματική αλλαγή, γίνονται σήμερα σε πάνω από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Χιλιάδες μαθητές σε ολόκληρη την Γερμανία συμμετείχαν και σήμερα στις διαδηλώσεις «Παρασκευές για το Μέλλον», για την προστασία του περιβάλλοντος. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν

στις περισσότερες πόλεις, κυρίως στο Βερολίνο, στην Κολωνία, στη Δρέσδη και στη Στουτγάρδη, ενώ στην πρωτοβουλία συμμετείχαν και μαθητές στη Ρώμη, στη Βιέννη, στη Βαρσοβία και στο Λονδίνο.

Στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη.

Πορεία μαθητών και φοιτητών για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διάσωση του πλανήτη, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παγκόσμια εκστρατείας και πρωτοβουλίας #fridaysforfuture.

Με κεντρικό σύνθημα «Όλοι μαζί για το περιβάλλον» και «Σώστε τον πλανήτη, δεν έχουμε άλλο σπίτι», οι μαθητές και οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Συντάγματος κι μετά έκαναν πορεία στην Ερμού.

Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Σεβαστείτε την ύπαρξη αλλιώς περιμένετε αντίδραση», οι διαδηλωτές στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας Climatestrike, με την απουσία τους από το σχολείο και τη συμμετοχή τους σε ειρηνικές μαθητικές πορείες, επιθυμούν να εκφράσουν την ανησυχία τους για τη κλιματική αλλαγή, με αίτημα τη κινητοποίηση των αρμόδιων για να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τη προστασία του περιβάλλοντος.

Μαθητές από όλο τον κόσμο εξέδωσαν επιστολή στην οποία τονίζουν: «Θα αλλάξουμε την τύχη της ανθρωπότητας, είτε σας αρέσει είτε όχι».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα