Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS – Κέντρο ελέγχου στην Πολυκλινική Αθηνών

17:37 1/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το καμπανάκι του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες, κατά τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS, καθώς οι φορείς σε όλο τον κόσμο αγγίζουν τα 37 εκατομμύρια. Καμπάνια ενημέρωσης από το ΚΕΕΛΠΝΟ στο Μοναστηράκι, στη οποία συμμετείχαν το Kosmos 93,6 και τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ.

Το νέο κέντρο SIMIOPLUS για τον ιό του AIDS,

προϊόν της συνεργασίας του ΚΕΕΛΠΝΟ με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός», στην Πολυκλινική Αθηνών (Πειραιώς 3), ανοίγει τις πόρτες του σήμερα Παρασκευή, με σκοπό να παρέχει καθημερινά δωρεάν και ανώνυμα υπηρεσίες συμβουλευτικής και ελέγχου.

Το 20% στη χώρα μας και το 15% στην Ευρώπη των φορέων του ιού του AIDS, δηλαδή ένας στους πέντε, δεν γνωρίζει ότι πάσχει, γεγονός που αναδεικνύει την σημασία της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της θεραπείας.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο κάθε 17 δευτερόλεπτα μολύνεται ένας άνθρωπος με τον ιό.

Το 2016 είχαμε 639 νέες διαγνώσεις ενώ το πρώτο δεκάμηνο του 2017, 492 νέες διαγνώσεις.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων διαγνώσεων αφορά στην ηλικιακή ομάδα των 30-39 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός του 2017 δεν δηλώθηκε κανένα περιστατικό κάθετης μετάδοσης του ιού από έγκυο μητέρα στο παιδί.

Το ραδιόφωνο της ΕΡΤ Kosmos 93,6Fm βρέθηκε στον σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι, συμβάλλοντας στην ενημέρωση του κοινού. Ένα ξεχωριστό τρίο από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ έδωσε ανοιχτή συναυλία με ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για την ημέρα.

Στόχος της επιστημονικής κοινότητας είναι έως το 2030 να εξαλειφθεί ο ιός του AIDS.

Ρεπορτάζ: Ν. Τζανετάκου
Πηγή: ΕΡΤ1

Σχετική είδηση: ΟΗΕ: Πέντε σημαντικοί αριθμοί για το AIDS σε όλο τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα