Π. Ρήγας: «Η καταστροφολογία βλάπτει την οικονομία» (audio)

13:48 7/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Δημιουργείται ένα θέμα καταστροφολογίας με διάφορες αφορμές και αυτό δεν βοηθάει την οικονομία», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Ξενοφώντα Ζηκίδη ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, επισημαίνοντας ότι, «η τακτική που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία δεν δίνει διέξοδο στη χώρα και όπως διαμορφώνεται είναι απέναντι και στην ελληνική κοινωνία».

«Στη Θεσσαλονίκη,

ο πρωθυπουργός θα βάλει τους στόχους για την επόμενη περίοδο και θα αναλύσει τον σχεδιασμό, αλλά και τις συμμαχίες που πρέπει να δημιουργηθούν για να φτάσουμε στον στόχο του 2018 – 2020», τόνισε ο κ. Ρήγας, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανοίξει και η συζήτηση για απομείωση ή ρύθμιση του χρέους.

«Είναι υποκριτικό αυτό που γίνεται αυτή την περίοδο», δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες, σχετικά με το εάν έπρεπε να δοθούν ή όχι, ή τα χρήματα που δόθηκαν. «Δηλαδή τι ήθελαν», αναρωτήθηκε, «να μην υπάρχει άδεια που να λειτουργεί με νόμιμο τρόπο;». «Το ελληνικό κράτος θα εισπράξει κάποιο τίμημα από τις άδειες, το οποίο είναι και υψηλό», πρόσθεσε, «που σημαίνει ότι μπορεί να το διαθέσει προς όφελος των ευπαθών κοινωνικών ομάδων».

Για το ενδεχόμενο απώλειας θέσεων εργασίας, ο κ. Ρήγας δήλωσε: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για a la cart εργαζόμενους και a la cart απολυμένους. Απολυμένους και εργαζομένους με ελαστικές σχέσεις εργασίας είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια σε μεγάλα κανάλια, αλλά και εργαζομένους απλήρωτους για πολλούς μήνες», ανέφερε, και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα και θα στηρίζει εκείνους που, ενδεχομένως, να χάσουν τη δουλειά τους». «Να περιμένουμε να δούμε πως θα κλείσει αυτό το θέμα» τόνισε ο κ Ρήγας, επισημαίνοντας ότι μόλις διαμορφωθεί το τοπίο στις περιφέρειες, θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για να προχωρήσει η διαδικασία και για τις περιφερειακές τηλεοπτικές άδειες».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα