Π. Πολάκης: Απόλυτα επιτυχημένο το Αναπτυξιακό Συνέδριο

19:59 22/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Απόλυτα επιτυχημένο ήταν το Αναπτυξιακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη και για πρώτη φορά έγινε ένα ευρύτατος διάλογος με όλους τους φορείς του νησιού -περιφέρεια, αυτοδιοίκηση- με την κυβέρνηση και τους υπουργούς που συμμετείχαν.

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης από τα Χανιά όπου βρέθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

για τις εργασίες του Φόρουμ «Καθαρή ενέργεια για όλα τα ευρωπαϊκά νησιά» και τον συνόδευσε στη βόλτα του πριν αποχωρήσει από το νησί.

Ο κ. Πολάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συμμετοχή του κόσμου και για τον θαυμασμό που επέδειξαν για τις θεματικές του συνεδρίου, για όλα όσα έγιναν και όσα -όπως είπε- προγραμματίζονται να γίνουν.

«Ακόμα και ο πρωθυπουργός, χθες, έκανε μία σειρά από πολύ σοβαρές ανακοινώσεις, σε σχέση με την αναπτυξιακή πολιτική της Κρήτης. Ότι δηλαδή πρέπει να διαφυλάξουμε και να αναπτύξουμε το τουριστικό μας προϊόν, να επενδύσουμε στη μεταποίηση και την αγροδιατροφή με πιστοποιημένα προϊόντα με ονομασία προέλευσης, ώστε να μπορούν να κατακτήσουν με αξιόπιστο τρόπο τις αγορές και να συνδεθούν με τις τουριστικές μονάδες πολύ περισσότερο από ό,τι σήμερα και βέβαια με το να επενδύσουμε πάρα πολύ στην έρευνα και την καινοτομία αξιοποιώντας τα πανεπιστημιακά ιδρύματα του νησιού. Αρχίζουμε ως χώρα να κερδίζουμε το brain game να γυρίζουν δηλαδή οι επιστήμονες, νέοι άνθρωποι πίσω στην Ελλάδα, γιατί ακριβώς, μπορούν να βρουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε επίσης στις ανακοινώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός σχετικά με τις υποδομές του νησιού, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στον ΒΟΑΚ, η στρατηγική μελέτη του οποίου αφορά από το Καστέλι μέχρι τη Σητεία και προκηρύσσεται μέχρι τον Οκτώβριο, ενώ η κατασκευή του ώριμου τμήματος από τα Χανιά μέχρι τον Άγιο Νικόλαο θα ξεκινήσει μέχρι το χειμώνα του 2019. «Πιστεύω ότι πρώτη φορά ανακοινώνεται ένα τέτοιο χρονοδιάγραμμα συγκεκριμένης υλοποίησης ενός βασικού αναπτυξιακού έργου της Κρήτης», είπε ο κ. Πολάκης, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του και ως Χανιώτης βουλευτής, για την ανακοίνωση της παραχώρησης του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου στο Δήμο και τη χανιώτικη κοινωνία.

Σχετικά με το κομμάτι του χαρτοφυλακίου που διαχειρίζεται, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε: «Έγινε μία μεγάλη προσπάθεια που απέδωσε. Προσπάθεια εξισορρόπησης του ΕΣΥ που είχε φτάσει σε σημεία διάλυσης μέχρι το 2014, όχι μόνο στην Κρήτη αλλά σε όλη την Ελλάδα. Ήδη το Σύστημα Υγείας έχει ενισχυθεί με χίλια άτομα προσωπικό σε παγκρήτιο επίπεδο, έχουν δρομολογηθεί αγορές μίας σειράς πολύ σοβαρών εξοπλισμών, αλλά και επεκτάσεις τμημάτων σε όλη την Κρήτη και πολύ σύντομα θα είμαστε ικανοί να στελεχώσουμε τις 12-15 Τοπικές Ομάδες Υγείας από τις 25, γεγονός που είναι μία μεγάλη στροφή στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και στον τρόπο που θα αντιμετωπίσουμε σε πρωτοβάθμιο επίπεδο τις ανάγκες των ανθρώπων. Παράλληλα υπάρχουν πλέον συγκεκριμένες εξαγγελίες για το πώς θα ενισχυθούν τα νοσοκομεία από την μία άκρη του νησιού μέχρι την άλλη, ώστε να έχουμε μία αυτοδύναμη υγειονομικά περιφέρεια στην Κρήτη». – ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα