Π. Πολάκης: αιτία οι μίζες που οι διαγωνισμοί για τα ασθενοφόρα ήταν άγονοι

10:18 1/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Καυστικός για την καθυστέρηση του διαγωνισμού προκειμένου η 7η περιφέρεια του ΕΚΑΒ να εξοπλιστεί με νέα ασθενοφόρα, εμφανίστηκε την Παρασκευή από τα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της τελετής παράδοσής τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.
«Οφείλονταν στην διαπραγμάτευση για τις μίζες», τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η αγορά

τους, μετά τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου μέσα σε 20 μέρες, στοίχισε τα μισά περίπου χρήματα από την αντίστοιχη που είχε γίνει το 2004.

Από τα 14 ασθενοφόρα που παραδόθηκαν στο ΕΚΑΒ της 7ης Περιφέρειας, 8 κατανεμήθηκαν στα Ιωάννινα, 3 στην Άρτα, 2 στην Κέρκυρα και ένα στη Λευκάδα.

Από το νοσοκομείο Άρτας, εν τω μεταξύ, όπου βρέθηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κύριος Πολάκης ανακοίνωσε ότι οι εργολάβοι καθαριότητας απομακρύνονται από τα νοσοκομεία γιατί αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης.
Οι προσλήψεις των εργαζομένων, τόνισε, θα γίνονται με διαγωνισμό, υπογράφοντας συμβάσεις έργου, με τις οποίες θα καλύπτονται και ατ εργασιακά τους δικαιώματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα