Π. Κουτσάφτης: Θα μας “γονατίσει” το κόστος των ναυαγοσωστών

18:03 27/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

“Για δυσβάσταχτο κόστος του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, για την κάλυψη των παραλιών με ναυαγοσώστες” κάνει λόγο ο Δήμαρχος, Πατής Κουτσάφτης και με βάσει το Π.Δ. που ισχύει από πέρυσι. Ο κ. Κουτσάφτης μάλιστα μιλά για, “συμφέροντα που “λυμαίνονται” τις παραλίες αλλά και καταγγέλλει οριζόντια εφαρμογή του Π.Δ. για όλες τις παραλίες, είτε πρόκειται για τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Ρόδο ή το δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου.”

Ο κ. Κουτσάφτης, μιλώντας στην ΕΡΤ

Βόλου ανέφερε ότι, “το Π.Δ. προσθέτει δύο μήνες χρήσης ναυαογοσωστών, αυξάνει το ωράριο παρακολούθησης από τον ναυαγοσώστη από τις 9π.μ. έως τις επτά το απόγευμα, ενώ υποχρεώνει τους Δήμους να κατέχουν ένα μεγάλο σκάφος για τις διασώσεις.  Αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε περισσότερο προσωπικό άρα αυξάνεται το κόστος” τόνισε ο δήμαρχος. Επιπλέον σχολίασε ότι, “ο Δήμος μοιράζεται με την ΕΤΑΔ τα έσοδα από τη διαχείριση των παραλιών και αυτά δεν επαρκούν για να καλύψει και τις πέντε παραλίες που έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες.  Πέραν του ότι, τα μοιραζόμαστε, επιπλέον έχουν μειωθεί τα έσοδα λόγω κορονοϊού. Έχουμε φθάσει σε αδιέξοδο,” τόνισε.

Μάλιστα επισήμανε ότι, “η πρόταση του Δήμου να μειωθεί ο αριθμός των πολυσύχναστων παραλιών με τον αποχαρακτηρισμό δύο εξ’ αυτών, δεν έγινε δεκτή από την ειδική επιτροπή, που συστάθηκε για να εξετάσει το θέμα, παρουσία και εκπροσώπου του Λιμεναρχείου Βόλου. Εμείς είχαμε πέντε πολυσύχναστες παραλίες και είπαμε να γίνουν τρεις. Θα τοποθετούσαμε ναυαγοσώστη αλλά δεν θα είχαμε τις υποχρεώσεις ως πολυσύχναστη παραλία. Όμως το Λιμεναρχείο είπε όχι, γιατί είναι βορεινές περιοχές και δύσκολες. Αλλά άλλο είναι η Σαντορίνη και η Ρόδος και άλλο ο δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου… Υπάρχουν συμφέροντα από πίσω και τα καταγγέλλω… Είναι οι μεγάλες εταιρείες που ελέγχουν τις παραλίες που βγαίνουν σε δημοπρασίες, και δεν ξέρω τι κάνουν…”

Επιπλέον τόνισε ότι, “το Λιμεναρχείο είναι πολύ αυστηρό στους ελέγχους του και πολύ τυπικό, ειδικά σε μια περίοδο, που οι επιχειρήσεις σταμάτησαν να δουλεύουν από το τέλος του Αυγούστου.” “Φέτος από 1η Ιουνίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου έπρεπε να υπάρχει ναυαγοσώστης. Στις 29/9 είχε φουρτούνα στο Χορευτό, έβρεχε και πήγε το λιμενικό να ελέγξει αν ήταν εκεί ο ναυαγοσώστης. Και ήταν. Στις 10 Σεπτεμβρίου χωρίς κανένα μαγαζί ανοιχτό και ο ναυαγοσώστης να είναι εκεί και να πληρώνεται …. χωρίς να κάνει κάτι…” σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα