Π. Κουρουμπλής: «Ο Στ. Κυμπουρόπουλος ως πολιτικός πλέον πρέπει να μάθει να υπόκειται και σε κριτική»

18:08 30/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Θέση στο θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή με τη Ν.Δ., Στέλιο Κυμπουρόπουλο, πήρε σήμερα, ο πρώην υπουργός, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος επισκέφθηκε το Βόλο και είχε σειρά επαφών με φορείς.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ

Βόλου, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι παρότι, δεν συμφωνεί πάντα, με τα όσα δηλώνει ο κ. Πολάκης, στην προκειμένη περίπτωση η ανάρτησή του δεν έθιξε και δεν απαξίωσε ως προσωπικότητα τον κ. Κυμπουρόπουλο, ο οποίος, ως πολιτικό πρόσωπο πλέον, θα πρέπει να μάθει να υπόκειται και στην κριτική.

«Εγώ από τα 10 χρόνια μου έχασα το φως μου από χειροβομβίδα που έπαιζα. Έπρεπε να αποφασίσω αν θα υποταχθώ ή θα νικήσω τη μοίρα μου και τελικά, τη νίκησα», είπε ο κ. Κουρουμπλής, προσθέτοντας πως διεκδίκησε και πέτυχε να μην το αντιμετωπίζουν ως άτομο με ειδικές ανάγκες λόγω του ότι δεν βλέπει.

«Ο αγώνας όλα αυτά τα χρόνια ήταν να αποσυνδέσουμε την ανικανότητα από την αναπηρία» κατέληξε σχολιάζοντας το ίδιο θέμα, ενώ υπεραμύνθηκε την επιδοματική πολιτική, λέγοντας πως τα επιδόματα έρχονται να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν.

Εξάλλου, σχετικά με τις Ευρωεκλογές τις χαρακτήρισε εξαιρετικά κρίσιμες, γιατί η Ευρώπη από την εποχή που έπεσε το τείχος του Βερολίνου βρίσκεται σε καθοδική πορεία κοινωνικής αφυδάτωσης όσων κατακτήσεων είχε τις προηγούμενες δεκαετίες πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και πλέον ο Ευρωπαϊκός καπιταλισμός αρχίζει να χάνει το ανθρώπινο πρόσωπό του.

Ερωτώμενος σχετικά με την απόφασή του να στραφεί στο Ευρωκοινοβούλιο, ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι δέχθηκε την πρόταση που του έγινε από τον πρωθυπουργό για να συμβάλλει στην συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου, προσθέτοντας ότι του αρέσει το ρίσκο και διεκδικεί την εμπιστοσύνη των πολιτών με βάσει το τι είναι και το τι έχει κάνει μέχρι τώρα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα