Π. Κουρουμπλής: Η Ελλάδα έχει μπροστά της μια μεγάλη πρόκληση, τη γαλάζια ανάπτυξη

17:17 13/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η Ελλάδα στη δύσκολη στιγμή που βρίσκεται έχει μπροστά της μια μεγάλη πρόκληση, που λέγεται γαλάζια ανάπτυξη. Η θάλασσα για άλλη μια φορά μπορεί να αποδειχθεί η λυδία λίθος που θα βγάλει τον ελληνισμό από αυτή τη στασιμότητα», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σε

ερώτηση για τον ρόλο των εφοπλιστών και το αν η κυβέρνηση θα κάνει ανοίγματα στον εφοπλιστικό κόσμο, ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι «οι εφοπλιστές έπαιξαν κατά καιρούς ένα σημαντικό ρόλο». «Θέλω οι Έλληνες εφοπλιστές να είναι οι σύγχρονοι Ηπειρώτες ευεργέτες, και από την άλλη μεριά να αναγνωρίσουν τον σημαντικό ρόλο της εργασίας στο καράβι, άρα και τη σημαντική παρουσία των Ελλήνων ναυτικών», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει σύντομα λύση για το χρέος, ο κ. Κουρουμπλής τονίζει ότι «ούτε ο Τσίπρας ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ευθύνη για το χρέος», σημειώνοντας ότι «αυτοί που δημιούργησαν το χρέος που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή, δεν είχαν την αυτογνωσία και τη γενναιότητα να κάνουν μια υπέρβαση και να συνυπάρξουμε».

«Είναι ανάγκη έστω και τώρα σε δυο τρία μεγάλα ζητήματα που είναι εθνικής σημασίας, να βρεθεί ένας κοινός τόπος, ένας κωδικός επικοινωνίας των πολιτικών δυνάμεων και να συγκροτηθεί ένα πατριωτικό δημοκρατικό μέτωπο για την αντιμετώπιση τους», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα