Π. Καμμένος: Τις σημαίες στην Ελλάδα δεν τις παίρνει ο αέρας

18:35 27/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Τις σημαίες στην Ελλάδα δεν τις παίρνει ο αέρας. Όσο υπάρχει έστω και ένας ζωντανός από εμάς, η σημαία θα είναι ψηλά», διεμήνυσε από τη νήσο Κίναρο των Δωδεκανήσων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, απευθυνόμενος «προς εκείνους που μπορεί να σκεφτούν κάποια στιγμή να αμφισβητήσουν την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα».

Μιλώντας κατά τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των τριών πεσόντων

ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού (Υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς, Υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης και Ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου) στην Κίναρο, ο κ. Καμμένος είπε: «Θα χρησιμοποιήσω μία φράση που μου είπε για πρώτη φορά ο Διοικητής του Καστελόριζου, αλλά πλέον το έχουν στην ψυχή τους και το λένε οι Διοικητές όλων των μικρονήσων και των νήσων. Μια υπόσχεση η οποία δεν δίνεται μόνο σε έναν υπουργό, αλλά δίνεται σε ένα Έθνος. Είναι η υπόσχεση που δίνουν όταν ορκίζονται, είτε ως στρατιώτες είτε ως αξιωματικοί και υπαξιωματικοί. Λένε λοιπόν ότι “όσο ζει έστω και ένας από εμάς η σημαία δεν θα υποσταλεί. Γιατί τις σημαίες οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τις υποστέλλουμε μόνο όταν φθείρονται για να τις αντικαταστήσουμε με άλλες”».

Ο κ. Καμμένος παρέστη επίσης στην εκδήλωση μνήμης για τα 74 χρόνια από τη βύθιση του Αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα» στη Λέρο.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε «όλες και όλους ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση. Δεν θα υπάρχει κανένα αεροπλάνο το οποίο δεν θα αναχαιτίζεται, δεν θα τολμήσει κανείς να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος. Είμαστε έτοιμοι από θάλασσα, από αέρα αλλά και από στεριά να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε πρόκληση».

Επισήμανε ότι καθημερινά, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα στρατευμένα νιάτα μας και οι εθνοφύλακες μας διατρανώνουν σε φίλους και αντιπάλους ότι αυτή η γη, αυτές οι θάλασσες, αυτός ο αέρας, ήταν, είναι και θα είναι πάντα ελληνικά. «Η Κυβέρνησή μας αντιμετωπίζει όχι μόνο με ψυχραιμία τις προκλήσεις, αλλά και με αποφασιστικότητα», πρόσθεσε

Ο κ. Καμμένος είπε επίσης ότι μετά από δυόμιση χρόνια προσπαθειών, έχουμε καταφέρει μαζί με τον ελληνικό λαό, η Ελλάδα να μην είναι η χώρα της κρίσης, αλλά μια δυνατή και ελεύθερη χώρα, κάτι που θα φανεί πιο πολύ τον επόμενο χρόνο: «Οι πολίτες, μετά από χρόνια θυσιών, θα μπορέσουν να ατενίσουν πάλι με αισιοδοξία το μέλλον».

Δεν παρέλειψε ακόμα να εξάρει τη στάση των κατοίκων της Λέρου που, από την πρώτη στιγμή, στάθηκαν δίπλα στην πατρίδα μας όταν αντιμετώπιζε το μεγάλο πρόβλημα μεταναστευτικού – προσφυγικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα