Όταν με δύο Σερραίες ο Νίκος Χαρδαλιάς νικούσε στα γήπεδα

20:55 25/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη συνεργασία των Σερραίων για να «νικηθεί» ο κορονοϊός ζήτησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, που με την επίσκεψη του στις Σέρρες έγινε το πρόσωπο της ημέρας στην πόλη.

Άλλωστε, ο επικεφαλής του μετώπου κατά της πανδημίας στη χώρα μας έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με ανθρώπους από τις Σέρρες, όταν

ήθελε ως πρόεδρος με την ομάδα του, τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Αθηναϊκού, να νικά τις αντίπαλες ομάδες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε παίκτριες από τις Σέρρες, την Λίτσα Κουντουρά και την Αφεντούλα Μαγαλιού και με τον Αθηναϊκό είχε σαρώσει κύπελλα και διακρίσεις φτάνοντας μέχρι την κορυφή της Ευρώπης όταν το 2010 ο Αθηναϊκός κατακτούσε το Γιούροκαπ.

«Είμαι τυχερή που συνεργάστηκα μαζί του. Ένας από τους καλύτερους παράγοντες του μπάσκετ. Καλοσυνάτος άνθρωπος με «Α» κεφαλαίο, έτοιμος να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του και γι’ αυτό πιστεύω ότι του αξίζει η θέση στην οποία βρίσκεται. Εξαιρετικός σαν χαρακτήρας, άσχετα αν δείχνει λίγο σκληρός» είπε στην ΕΡΤ Σερρών η Λίτσα Κουντουρά που στεναχωρήθηκε αφού λόγω το ότι βρισκόταν αυτό το Σαββατοκύριακο  εκτός Σερρών δεν μπόρεσε να τον συναντήσει: «Αν ήμουν Σέρρες ειλικρινά θα πήγαινα να τον συναντήσω. Είχα εξαιρετικές σχέσεις μαζί του όπως κι όλα τα κορίτσια στην ομάδα. Θα ήθελα να τον ευχηθώ από κοντά να τα καταφέρει και τώρα σε άλλο… γήπεδο με την πανδημία, αν και σε αυτό πρέπει να βοηθήσουμε όλοι».

Η Αφεντούλα Μαγαλιού  έχει επίσης μόνο όμορφες αναμνήσεις από τη συνεργασία της με τον Νίκο Χαρδαλιά στον Αθηναϊκό με την Σερραία πρώην αθλήτρια να λέει στην ΕΡΤ Σερρών: «Απόλυτα πετυχημένος ως παράγοντας στο μπάσκετ αφού πήρε τον Αθηναϊκό από τα τοπικά της Ελλάδος και τον οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης. Συνεργάστηκα μαζί του από το 2006 έως το 2009 κι έχω μόνο ευχάριστες αναμνήσεις. Ήταν πολύ κοντά την ομάδα. Παρά τον φόρτο εργασίας του από τις υπόλοιπες δουλειές του ήταν κοντά μας. Στις προπονήσεις, στα ταξίδια, σε ό,τι ήθελαν οι άνθρωποι της ομάδας. Ήθελε το αποτέλεσμα κι έβρισκε τον τρόπο να το πετύχει όσα εμπόδια κι αν έπρεπε να ξεπεράσει». Όσο για τον άνθρωπο Νίκο Χαρδαλιά η  Αφεντούλα Μαγαλιού είπε:   «Είναι πάρα πολύ δυναμικός κι έξυπνος. Πιστεύω ότι η  επιλογή του σε αυτή την θέση δεν είναι καθόλου τυχαία και χαίρομαι ιδιαίτερα για την εξέλιξη του αυτή γιατί το αξίζει».

Ο Nίκος Χαρδαλιάς ως παίκτης της ομάδας χάντμπολ του Αθηναϊκού είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν τον ΑΟΣ στις Εθνικές κατηγορίες.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα