Οριακή η κατάσταση στο ΕΣΥ – Σε κάθε εφημερία “γεμίζει” ένα νοσοκομείο (video)

21:40 10/3/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση λόγω της πανδημίας. Η Αττική πιέζεται και σε κάθε εφημερία, γεμίζει ένα νοσοκομείο. Μόνο χθες έγιναν 185 εισαγωγές, με την πληρότητα πλέον – ακόμη και στις απλές κλίνες covid – να είναι οριακή.

Άλλο ένα δύσκολο 24ωρο για τα νοσοκομεία της Αττικής, που βρίσκονται στα όριά τους. Μέχρι το πρωί είχαν γίνει 185 εισαγωγές ενώ η  πληρότητα στις ΜΕΘ έφθασε στο 93%.

“Δυστυχώς οι ηλικίες που οδηγούν την πανδημία είναι από 20 -50 ετών, ομάδα που κινείται και εργάζεται”,  τόνισε ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια

της σημερινής ενημέρωσης των ιατρικών συντακτών.

Ο ΙΣΑ απευθύνει κάλεσμα στα μέλη του , πνευμονολόγους, παθολόγους και γενικούς γιατρούς να συνδράμουν τα δημόσια νοσοκομεία. Ήδη με νομοθετική ρύθμιση, έχει προβλεφθεί μηνιαία αντιμισθία 2000 ευρώ.

“Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, απηύθυνε κάλεσμα από χθες το απόγευμα 9/3 στους ιδιώτες γιατρούς, πνευμονολόγους, παθολόγους και γενικούς γιατρούς, να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια για αντιμετώπιση της επιθετικής αύξησης κρουσμάτων και ασθενών Covid-19 στην Αττική”, επισήμανε ο περιφερειαρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης

Η αγωνία όλων είναι να περάσει ο Μάρτιος με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες καθώς τις επόμενες εβδομάδες θα αποτυπωθεί η αύξηση των κρουσμάτων και στον αριθμό των διασωληνωμένων.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 2.633 κρούσματα, 479 διασωληνωμένους και 43 θανάτους με τις 1.322 μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο.

“Πιστεύω ότι είμαστε στην κορύφωση της καμπύλης” τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος κι εξέφρασε την άποψη ότι “θα ολοκληρωθεί η κορύφωση την επόμενη εβδομάδα και θα έχουμε ύφεση για να ανοίξουν κάποιες δραστηριοτητες”.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ  για την ημερομηνία ανοίγματος δραστηριοτήτων είπε ότι με τα νούμερα της πανδημίας αυτή τη στιγμή δεν είναι  της παρούσης αυτή η συζήτηση. Ανέφερε ότι θα έχουμε πίεση τις επόμενες 10 ημέρες και τόνισε ότι ζητείται από όλους ψυχραιμία.

Επικριτικό ήταν το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις ημερομηνίες για το άνοιγμα της αγοράς. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για ασυνεννοησία.

“Χθες ο κ. Γεωργιάδης, παρακάμπτοντας τους επιστήμονες και ενώ όλοι ανέμεναν έκρηξη κρουσμάτων, προανήγγειλε άνοιγμα της αγοράς μέσα στο Μάρτιο. Σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος αδειάζει για πολλοστή φορά τον Υπουργό Ανάπτυξης…” τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα των εμβολιασμών εξελίσσεται κανονικά και μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί και με τις 2 δόσεις ποσοστό 3,64% του πληθυσμού.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη

www.ertnews.gr



Το άρθρο Οριακή η κατάσταση στο ΕΣΥ – Σε κάθε εφημερία “γεμίζει” ένα νοσοκομείο (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οριακή, ΕΣΥ –, “γεμίζει”,oriaki, esy –, “gemizei”