Β. Μαυρίδης: Η ροή προσφύγων δεν καθορίζεται μόνο από τη θέλησή τους

18:31 2/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την όσο το δυνατόν περισσότερο φύλαξη συνόρων και με τη συνδρομή της FRONTEX, η οποία ασχολείται περισσότερο με τη γραφειοκρατία, όπως είπε, ώστε να δοθεί ο χρόνος ενίσχυσης των υπηρεσιών από την Ελληνική πολιτεία και να γίνεται ταχύτερα η διεκπεραίωση των υπηρεσιών ασύλου αλλά και μέριμνα για την αποφυγή οικονομικής επιβάρυνσης των τοπικών κοινωνιών από τη λειτουργία κέντρων υποδοχής προσφύγων μεταναστών, πρότεινε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης μιλώντας στην Διαρκή επιτροπή δημόσιας διοίκησης, δημόσιας τάξης και δικαιοσύνης,

κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της, παρουσία του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δ. Βίτσα, και του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μπαλάφα, με θέμα τις τροποποιήσεις προσαρμογές της ελληνικής νομοθεσίας στο νομοσχέδιο της μεταναστευτικής πολιτικής.

“Το νομοσχέδιο θα ήταν ιδανικό εάν το πρόβλημα του προσφυγικού, μεταναστευτικού , της παράνομης μετανάστευσης, ξεκινούσε τώρα. Τα δεδομένα που εμείς έχουμε , μας κάνουν να θεωρούμε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα το πρόβλημα θα γίνει πάρα πολύ έντονο στον Έβρο. Φαίνεται ο τρόπος κατεύθυνσης από την γείτονα χώρα, και φαίνεται ότι θα υπάρξει μία ανεξέλεγκτη κατάσταση που θα ξεπεράσει τα 340 άτομα ημερησίως. Α ν γνώριζαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, τη διαδικασία για να κατοχυρώσουν περισσότερα δικαιώματά τους, θα επιθυμούσαν την καταγραφή” είπε ο κ. Μαυρίδης . “’Η ροή προσφύγων μεταναστών δεν καθορίζεται μόνο από τη θέληση των ανθρώπων αυτών που βρίσκονται στη γείτονα χώρα, αλλά και από άλλους παράγοντες, είπε ο δήμαρχος, παραθέτοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι υπήρξε και « μέρα χωρίς καμία είσοδο». Τέλος εξήγησε το πως επιβαρύνεται οικονομικά ο τοπικός δήμος, από τη αποκομιδή απορριμμάτων και βοθρολυμάτων από τις δομές του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης που λειτουργούν στον οικισμό Φυλάκιο, κάτι που δεν είναι στην αρμοδιότητά του, όπως τόνισε.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη: Δήμητρα Παρασκευοπούλου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα