Ορεστιάδα: Σήμερα ξεκινούν οι εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της διεθνούς οργάνωσης «Πόλεις Αγγελιοφόροι της Ειρήνης»

10:06 6/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το συνέδριο της διεθνούς οργάνωσης «Πόλεις Αγγελιοφόροι της Ειρήνης», του οποίου οι εργασίες ξεκινούν σήμερα, φιλοξενείται στη Νέα Ορεστιάδα.

Η οργάνωση ιδρύθηκε το 1987 και ο δήμος Ορεστιάδας, παρά το γεγονός ότι αποτελεί ένα από τα μέλη της τα τελευταία χρόνια, μόλις πέρυσι για πρώτη φορά έλαβε μέρος στο αντίστοιχο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία, με εκπρόσωπό του, την γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου, Αναστασία Γκαϊτατζή. Στόχος της οργάνωσης είναι η προώθηση της ειρήνης

και η κατανόησης μεταξύ των εθνών. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν στις 9 Σεπτεμβρίου και θα συμμετέχουν σε αυτές 16 εκπρόσωποι από συνολικά 10 δήμους των χωρών, Σερβία, Σλοβενία, Ρωσία, Ακτή Ελεφαντοστού, Κύπρο, Γερμανία και Ελλάδα. «Το θέμα είναι ένα και αφορά πάντα την ειρήνη και κάθε δήμος που η περιοχή του έχει βιώσει πολέμους, τοποθετείται και αναφέρει γεγονότα και γίνονται προτάσεις για το πώς θα μπορέσουμε να διαδώσουμε την ειρήνη» είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας η κ. Αναστασία Γκαϊτατζή. Εκτός από τις συνεδριάσεις που θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, το τετραήμερο πρόγραμμα, περιλαμβάνει επισκέψεις και ξεναγήσεις σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα