Ορεστιάδα: Σε ένα χρόνο τα αποτελέσματα της μελέτης και καταγραφής των αξιοθέατων του δήμου Ορεστιάδας, για τουριστική προβολή

13:27 10/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκπόνηση μελέτης που αφορά στην τουριστική προβολή του δήμου Ορεστιάδας, από το τμήμα προγραμματισμού του δήμου. Στη μελέτη περιλαμβάνεται η καταγραφή, φωτογράφηση κ.α, μνημείων και αξιοσημείωτων περιοχών ώστε το τελικό προϊόν που θα προκύψει σε περίπου ένα χρόνο, να αποτυπωθεί σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή ως τουριστικός οδηγός του τοπικού δήμου.
«Δεν έχουμε αυταπάτες για δημιουργία μεγάλου τουριστικού ρεύματος. Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να διανυκτερεύουν

στην περιοχή έστω και για λίγα 24ωρα, οι διερχόμενοι τουρίστες από τις γειτονικές χώρες. Αυτό και μόνο θα είναι πολύ σημαντικό» είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού, Αθανάσιος Γκακίδης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία οργανωμένη προσπάθεια που θα συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που θα πρέπει να γνωρίζει ένας επισκέπτης για την περιοχή. Σημειώνεται ότι για το σκοπό αυτό έχει προϋπολογιστεί το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ, ενώ η ολοκλήρωση της μελέτης εκτιμάται ότι θα γίνει σε 12 μήνες από σήμερα.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα