Ορεστιάδα: Πρώτες κλήσεις αγροτών για τα μπλόκα

12:33 6/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αναβολή ζήτησε και πήρε το πρωί η νομική εκπρόσωπος των τεσσάρων αγροτών που κλήθηκαν σε προανάκριση από την Τροχαία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, κατηγορούμενοι για παρακώλυση συγκοινωνιών τις ημέρες των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Ήταν η πρώτη κλήση μελών της συντονιστικής του μπλόκου που είχαν «στήσει» οι αγρότες της περιοχής του βορείου Έβρου, από τις 21 Ιανουαρίου μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου, ενώ συνολικά σε προκαταρκτική εξέταση, για τον ίδιο λόγο, αναμένεται να κληθούν 19 αγρότες. «Τους

προειδοποιούμε ότι ματαιοπονούν εάν νομίζουν ότι με τα αγροτοδικεία θα μας γονατίσουν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα» και προσθέτει ότι «δεν ξαφνιάζει αυτή η αντιμετώπιση των αγροτών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι ίδια με των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως και η αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζεται», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Καταλήγοντας, η Ομοσπονδία σημειώνει ότι αποτελεί απαίτηση των αγροτών «να σταματήσει άμεσα, με πολιτική απόφαση της Βουλής, το αίσχος των αγροτοδικείων», υπογραμμίζοντας ότι «η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμά που έχει κατακτηθεί με αγώνες και δεν χαρίζεται σε κανέναν».

Σύνταξη: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα