Ορεστιάδα: Μέχρι τον Μάρτιο η οριστική παράταση για την ολοκλήρωση του δρόμου σύνδεσης ΣΜΑ Βύσσας με Ε.Ο.

19:45 9/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μέχρι τις 18 Μαρτίου του 2017 θα πρέπει να παραδοθεί ολοκληρωμένο το έργο «Βελτίωση βατότητας αγροτικού δρόμου σύνδεσης ΣΜΑ Βύσσας με Ε.Ο.», στο δήμο Ορεστιάδας, από την ανάδοχο εταιρεία.

Πρόκειται για την 5η και τελευταία παράταση που δίδεται στην κατασκευάστρια εταιρεία, η οποία επικαλέστηκε λόγους κακών καιρικών συνθηκών και σε περίπτωση μη περαίωσης του έργου, θα της επιβληθούν χρηματικές ρήτρες , όπως αυτές

προβλέπονται στο σχετικό συμφωνητικό. Το συγκεκριμένο έργο, είναι προϋπολογισμού 385 χιλιάδων ευρώ, το συμφωνητικό του είχε υπογραφεί στις 14/09/2015 με χρόνο περαίωσης 30/11/2015. Η εγκατάσταση του εργολάβου και η έναρξη των εργασιών έγιναν στις 14/09/2015 και κατόπιν ακολούθησαν τέσσερις αιτήσεις παράτασης λόγω καιρικών συνθηκών. Κατά την τελευταία παράταση, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες οδοποιίας, σκυροδέτησης και κατασκευής τεχνικών έργων ενώ υπολείπονται αυτές των δύο στρώσεων ασφάλτου, τοποθέτησης κάθετης και οριζόντιας σήμανσης . «Σχεδόν το έργο έχει ολοκληρωθεί. Πιστεύομε ότι η εταιρεία θα είναι χρονικά συνεπής. Η ολοκλήρωση και χρήση του συγκεκριμένου δρόμου θα μειώσει το χρόνο μεταφοράς των απορριμμάτων στο ΣΜΑ» είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, Γιάννης Περιστεράκης.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα