Ορεστιάδα: Η αύξηση αιμοδοτών νεαρής ηλικίας, στους στόχους του νέου Δ.Σ. του «Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός»

12:21 28/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η προσέλκυση εθελοντών αιμοδοτών νεαρής ηλικίας αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ορεστιάδας, «Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός».
Όπως είπε στην ΕΡΤ, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, Χρυσοβαλάντης Χατζηγεωργίου, στην επίτευξη του στόχου αυτού εκτιμάται ότι θα συμβάλλει και το γεγονός ότι πλέον στο διοικητικού συμβούλιο του Συλλόγου έχουν εκλεγεί και δύο μέλη από τους Φοιτητές Εξ Αίματος. «Πρέπει να ενισχυθούν οι σύλλογοι με εθελοντές νεαρής ηλικίας. Είναι πολύ σημαντικό»

σημείωσε ο κ. Χατζηγεωργίου. Επίσης υπογράμμισε ότι ακόμη και σήμερα η ενημέρωση για την εθελοντική αιμοδοσία παραμένει ανεπαρκείς καθώς οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τα νέα δεδομένα που αφορούν στην δυνατότητα να προσφέρουν αίμα ακόμη και άτομα που αντιμετωπίζουν ορισμένες παθήσεις, χωρίς να επιβαρύνεται η υγεία τους. Τέλος, σημειώνεται ότι ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Συλλόγου, Ευάγγελος Τσιακαλάκης ο οποίος επί τρεις δεκαετίες έχει προσφέρει τα μέγιστα στο χώρο της εθελοντικής αιμοδοσίας, ανακυρήχθηκε επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ορεστιάδας «Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός»

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη: Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα