Ορεστιάδα: Αίτημα ασύλου κατέθεσαν 2 Τούρκοι στρατιωτικοί

08:44 24/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια νέα περίπτωση αιτήματος ασύλου από Τούρκους στρατιωτικούς έχουν να εξετάσουν οι ελληνικές αρχές, μετά την περίπτωση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που είχαν προσγειωθεί με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.

Το νέο περιστατικό αφορά δύο χαμηλόβαθμους στρατιωτικούς που παρουσιάστηκαν, συνοδεία δικηγόρου, στις 15 Φεβρουαρίου στην αστυνομική διεύθυνση Ορεστιάδας, συνελήφθησαν και την περασμένη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, υπέβαλαν

αίτημα για να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο. Οι δύο Τούρκοι, που φέρεται να ήταν μέλη επίλεκτης ομάδας του τουρκικού στρατού, καταζητούνταν τους τελευταίους μήνες στη χώρα τους, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ονόματά τους βρίσκονται στη λίστα των 30 προσώπων που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, εμπλέκονται στην απόπειρα δολοφονίας του, το βράδυ του πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο. Ο τόπος κράτησής τους δεν γίνεται γνωστός από τις αρχές, για λόγους ασφαλείας. Παρότι το αίτημα ασύλου φέρεται να κατατέθηκε στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Φυλακίου Ορεστιάδας, είναι άγνωστο εάν θα εξεταστεί από τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, καθώς η ιδιαιτερότητα της περίπτωσης, αντίστοιχης με εκείνης των 8, είναι πιθανό να οδηγήσει τις ελληνικές αρχές στην απόφαση να παραπέμψουν την υπόθεση στις κεντρικές υπηρεσίες.

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα