Ορεστιάδα: Α. Τσονίδης: Στην «Περιφέρεια» του Γ. Σουρή , που «ανεβάζει» ο Διόνυσος θα δούμε οικείες καταστάσεις

10:43 9/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το έργο του Γεώργιου Σουρή, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί και ως «σύγχρονος Αριστοφάνης», «Η Περιφέρεια», ανεβαίνει για τέσσερεις μόνο παραστάσεις από το Θεατρικό Εργαστήρι του Διόνυσου, στη Ν. Ορεστιάδα, τα Σάββατα και Κυριακές, στις 10, 11, 16 και 17 Μαρτίου.

«Πρόκειται για ένα έργο που γράφτηκε πριν από 130 χρόνια, παρουσιάζοντας όμως σε μεγάλο βαθμό κοινά στοιχεία με το σήμερα κυρίως στην πολιτική και κοινωνική ζωή. Στην «Περιφέρεια» οι άνθρωποι θα δούν οικείες καταστάσεις που

είναι και σημερινές. Είναι ένα σπουδαίο έργο που έχει να πει πολλά πράγματα και εμείς πρέπει σαν θεατρικό να δίνουμε το στίγμα μας, όχι πολιτικά αλλά καλλιτεχνικά και αυτό μας οδήγησε να επιλέξουμε αυτήν την παράσταση», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του «Διόνυσου», Άκης Τσονίδης.

Η διασκευή, σκηνοθεσία, και μουσική επιμέλεια είναι του Άκη Τσονίδη, τα σκηνικά και κοστούμια του Νίκου Πατούνα, φωτισμοί και τεχνικός ήχου ο Γιάννης Μητούδης, στην τεχνική υποστήριξη ο Ιορδάνης Βροχίδης και παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Χωρικοί: Ζήνα Ασλανίδου, Θοδωρής Γκόγκουα, Θοδωρής Καζαλτζής. Απλοχέρης: Τόλης Τσακιρίδης. Αφροδίτη: Βάσια Ζάχρα. Τενεκές: Νίκος Πατούνας. Στο ρόλο της Φλώρας η Βιβή Μιτσίτσκα. Σημειώνεται ότι παραστάσεις θα ξεκινούν στις 9 το βράδυ.

Τέλος, ο κ. Τσονίδης σημείωσε ότι οι κάτοικοι της περιοχής, συνεχίζουν να επιλέγουν το θέατρο , για την ψυχαγωγία τους, ενώ φέτος περισσότερα από 130 παιδιά, πλαισιώνουν τα τμήματα θεατρικής παιδείας του Εργαστηρίου.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη: Δήμητρα Παρασκευοπούλου
Φωτογραφία:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

The post Ορεστιάδα: Α. Τσονίδης: Στην «Περιφέρεια» του Γ. Σουρή , που «ανεβάζει» ο Διόνυσος θα δούμε οικείες καταστάσεις appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα