Ορεστιάδα – Χρ. Μεντίζης: «Χωρίς καθυστερήσεις ο εμβολιασμός στο ΓΠΝΑ»

09:22 12/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Με κανονικούς ρυθμούς και χωρίς καθυστερήσεις συνεχίζεται στο ΓΠΝΑ ο εμβολιασμός του πληθυσμού, δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος των εργαζόμενων στο νοσοκομείο, Χριστόδουλος Μεντίζης.

Σύμφωνα με τον κ. Μεντίζη, σε ό,τι αφορά την πρώτη εκδήλωση ενδιαφέροντος, που ξεπέρασε το 50% το προηγούμενο διάστημα από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου συνολικά για όλες τις ειδικότητες, έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη δόση. Επίσης, εμβολιάστηκαν οι ηλικιωμένοι 80-85 -χωρίς να έχει ολοκληρωθεί

η δεύτερη δόση σε αυτή την εμβολιαστική ομάδα- ενώ από τα πληρώματα των ασθενοφόρων οι εργαζόμενοι έχουν ολοκληρώσει την πρώτη δόση, και επίσης σήμερα ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τις ηλικίες από 60-64.

«Ο αριθμός των εμβολίων το επόμενο διάστημα όπως πληροφορούμε αναμένεται να αυξηθεί με στόχο μέχρι και τον Απρίλιο να εμβολιασθούν πάνω από 1,5 εκ. του πληθυσμού από το σύνολο εμβολίων που έρχονται που παραγγέλνει η χώρα μας», είπε ο κ. Μεντίζης και τόνισε, «τα ποσοστά δεν είναι ικανοποιητικά, αλλά στοχεύοντας στις ηλικίες των 60 ετών και πάνω και με τις ομάδες υψηλού κινδύνου και αργότερα με τους εργαζόμενους, νομίζω ότι είναι ένας καλός αν όχι επαρκής βέβαια σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά ικανοποιητικός αριθμός».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ορεστιάδα – Χρ, Μεντίζης, Χωρίς, ΓΠΝΑ,orestiada – chr, mentizis, choris, gpna