Ομολόγησαν τη συμμετοχή τους στη δολοφονία η σύντροφος του πρέσβη με τον εραστή της

00:53 31/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη. Βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η Βραζιλιάνα σύντροφός του, Φρανσουάζ Ντε Σόουζα Ολιβέιρα, ομολόγησε την εμπλοκή της στη δολοφονία του Ελληνα διπλωμάτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχε προηγηθεί η ομολογία διάπραξης του εγκλήματος από τον 29χρονο αστυνομικό, με τον οποίο η σύντροφος του Αμοιρίδη φέρεται να διατηρούσε δεσμό.

Ο Σέρτζιο Μορέιρα ομολόγησε ότι σκότωσε τον Κυριάκο Αμοιρίδη κατ’ εντολή της συντρόφου του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ζητηθεί η έκδοση

ενταλμάτων σύλληψης και για τους δύο, καθώς και για έναν ακόμη συνεργό τους, ενώ κρατείται και ανακρίνεται και τέταρτο άτομο.

Νωρίτερα, η αστυνομία του Ρίο είχε εντοπίσει απανθρακωμένο πτώμα που εικάζεται οτι ανήκει στον έλληνα διπλωμάτη, καθώς βρέθηκε μέσα στο καμμένο αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών πάντως αναμένει το επίσημο πόρισμα των αρχών της Βραζιλίας που ερευνούν την υπόθεση, προκειμένου να προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση.

Την Παρασκυεή ο πρέσβης της Ελλάδας στο Μπουένος Άιρες Δημήτριος Ζεβελάκης, έσπευσε εκτάκτως στη Βραζιλία κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για να συνδράμει το έργο της πρεσβείας μας.

Οι βραζιλιανικές αρχές πρόκειται να συνεργαστούν με κλιμάκιο της ΕΛΑΣ που αναμένεται το Σάββατο στη Βραζιλία.

Πηγή: ΕΡΤ1, Α’Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: Ρίο: Θρίλερ με τον Πρέσβη – Απανθρακωμένο πτώμα – Ανακρίνονται ύποπτοι και σύζυγος (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα