Ομόφωνη καταδίκη της ένοπλης επίθεσης κατά αλλοδαπών εργατών στη Μανωλάδα

16:14 18/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της ένοπλης επίθεσης στη Μανωλάδα, την οποία καταδίκασαν ομόφωνα κυβέρνηση και αντιπολίτευση.
Ηδη έχει συλληφθεί και κρατείται ο ιδιοκτήτης του κτήματος με τις καλλιέργειες φράουλας, καθώς και ένας ακόμη 38χρονος κάτοικος της περιοχής που κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς φέρεται να φιλοξένησε σπίτι του, χθες το βράδυ, τους δύο από τους τρεις δράστες.
Εκτός κινδύνου, αλλά σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται τέσσερις από τους τραυματίες αλλοδαπούς. Oι μετανάστες που εργάζονταν στην γεωργική
επιχείρηση διαμαρτύρονταν για τα δεδουλευμένα έξι μηνών που τους χρωστά ο εργοδότης, όταν δέχτηκαν την επίθεση από τους τρεις επιστάτες, που άνοιξαν πυρ εναντίον τους με κυνηγετικά όπλα.

Για απάνθρωπη επίθεση ενόπλων, πρωτοφανή και επονείδιστη ενέργεια που είναι ξένη προς τα ήθη των Ελλήνων, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σε δήλωσή του και τονίζει ότι η αντιμετώπιση της πράξης αυτής θα είναι άμεση και υποδειγματική.

Η τήρηση του νόμου είναι όχι μόνο αυτονόητη υποχρέωση όλων μας, αλλά και αναγκαίος όρος για την οικονομική ανάκαμψη της πατρίδας μας, τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας.

Με τον πιο απερίφραστο τρόπο καταδίκασε τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, τη βία και την ανθρώπινη εκμετάλλευση ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος έδωσε κατεπείγουσα εντολή για την αποστολή κλιμακίου του Σώματος Επιθεωρητών στην περιοχή.

Σε έντονο ύφος και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που τονίζει ότι πρόκειται για εγκληματική και ρατσιστική πράξη εις βάρος μεταναστών εργαζομένων, που εκτός από την ακραία εκμετάλλευση, υφίστανται και τη βία.

Την κατηγορηματική καταδίκη του για τα γεγονότα στη Μανωλάδα Ηλείας εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στο περιθώριο της έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα. Ο κ. Καμμένος είπε ότι «τα αποτελέσματα του νεοναζισμού και της νομιμοποιήσης ακραίων, όπως τους είχε κατονομάσει ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής όπως και η δημοσιοποίηση των θέσεών τους, είναι θλιβερά φαινόμενα, προσβάλλουν την πατρίδα μας και δεν έχουν σχέση με την Ελλάδα. Τα όσα έγιναν στη Μανωλάδα είναι ασφαλώς καταδικαστέα από όλους μας».

Την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών και της δικαιοσύνης για την απόκρουση της βίας και του ρατσισμού ζήτησαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Τα γεγονότα της Μανωλάδας αλλά και όσους δίνουν παράνομα δουλειά σε μετανάστες καταδικάζει η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΚΚΕ μιλάει για δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μετανάστες επειδή διεκδικούσαν το αυτονόητο.

Την αμεση απόδοση δικαιοσύνης ζήτησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Keywords
Τυχαία Θέματα