Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας: Δράσεις για τα δημοτικά συμβούλια νέων

09:05 11/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ενεργά συμμετέχει και στηρίζει την Εθνική Ομάδα Διαλόγου, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Διάλογος της Ε.Ε. με τους νέους», ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας ως φορέας διάχυσης και μέλος, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων, την καταγραφή των ενδιαφερόντων και των ζητημάτων που απασχολούν τις νέες και τους νέους της χώρας μας, προκειμένου να ληφθούν υπόψη κατά τον σχεδιασμό της εθνικής και ευρωπαϊκής στρατηγικής στον τομέα της νεολαίας. Τον Όμιλο Ενεργών Νέων στην εκδήλωση με θέμα «Η συμμετοχή

των νέων σε τοπικό επίπεδο, καλές πρακτικές από τη λειτουργία Δημοτικών Συμβουλίων Νεολαίας», εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος του ΟΕΝΕΦ και Επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας,  Κωνσταντίνος Στεργίου, και η Ευαγγελία Γιαννάκη, μέλος του ΔΣ του ΟΕΝΕΦ και Ειδική Γραμματέας, ως μέλη της Εθνικής Ομάδας Διαλόγου.

Κατά τη διάρκειας της συνάντησης παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές από τρεις Δήμους στους οποίους ήδη λειτουργεί Δημοτικό Συμβούλιο Νέων, στον Δήμο Θεσσαλονίκης, στον Δήμο Θέρμης και στον Δήμο Λαγκάδα, όπου λειτουργούν πιλοτικά Δ/Σ Νέων από το 2018. Η δράση των Συμβουλίων στους Δήμους αυτούς είναι μεγάλη και εκτείνεται σε διάφορους τομείς και επίπεδα. Ωστόσο καθημερινά μικρότεροι και επαρχιακοί Δήμοι δείχνουν ενδιαφέρον για τη δημιουργία και τον συντονισμό Δ/Σ Νέων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, Δράσεις,omilos energon neon florinas, draseis