Ομιλίες των αρχηγών της αντιπολίτευσης στη Βουλή (video)

14:38 28/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δριμεία κριτική τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησαν οι αρχηγοί της ήσσονος αντιπολίτευσης.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν έχει να φοβηθεί τίποτα στα ζητήματα διαφάνειας

Ο πρωθυπουργός ζει σε παράλληλο σύμπαν, τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία. Η κα Γεννηματά επεσήμανε ότι η Δημοκρατική Συμπράταξη δεν έχει να φοβηθεί τίποτα στα ζητήματα διαφάνειας.

Η

κα Γεννηματά αναρωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός είναι ικανοποιημένος με το γεγονός ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών έχουν ξεπεράσει τα 100 δισ. και με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου τόνισε ότι το σύνολο του δημόσιου πλούτου πέρασε για 99 χρόνια στους δανειστές.

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη πίεσε για να αποκαλυφθεί η αλήθεια, πίεσε για να έρθει το αποκαλυπτικό πόρισμα του ελέγχου των αρχών στην Βουλή. Και το πετύχαμε. Συνεχίζουμε όμως την προσπάθεια. Και θα την φθάσουμε ως το τέλος», υπογράμμισε η κα Γεννηματά.

Παράλληλα επιτέθηκε και στη ΝΔ κάνοντας λόγο για νεοφιλελεύθερη ατζέντα.

Θεοδωράκης: Η Παιδεία είναι σπουδαιότερη από το χρέος

Ο επικεφαλής του Ποταμιού στην ομιλία του ήταν ιδιαίτερα επικριτικός και κατηγόρησε όλα τα κόμματα και όχι μόνο αυτά που κυβέρνησαν, για τη σημερινή εικόνα της Παιδείας, λέγοντας: «Τα σχολεία και ιδιαίτερα τα πανεπιστήμια, ήταν πάντα στα χέρια των κομμάτων, άρα η ευθύνη για το κατάντημα της Παιδείας είναι διακομματική». Επισήμανε δε ότι η παιδεία ειναι σπουδαιότερη από το χρέος και ζήτησε να ανοίξει η συζήτηση για τον χωρισμό κράτους-εκκλησίας στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεωρησης, καλώντας τον αρχιεπίσκοπο Ιερωνυμο να μην φοβηθεί το διάλογο.
Παράλληλα αναρωτήθηκε, για ποιά δημόσια εκπαίδευση μιλάμε και τόνισε: «Είμαστε υπερήφανοι που τα παιδιά μας παιδεύονται περισσότερο, οι γονείς πληρώνουν περισσότερο, για να έχουμε το χειρότερο εκπαιδευτικό σύστημα στην Ευρώπη» και κατέληξε λέγοντας: «Η ζημιά που κάνουμε στην οικονομία μπορεί κάποτε να διορθωθεί. Η ζημιά που κάνουμε στην Παιδεία δεν διορθώνεται με νόμους και υπουργικές αποφάσεις».
Το σημείο της ομιλίας του κ. Θεοδωράκη, που προκάλεσε αναστάτωση στους κυβερνητικούς βουλευτές, ήταν η αναφορά του στην Χούντα και την αντίληψή της περί των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα