ΟΜΕ-ΟΤΕ: Προς διεκδικητικό πλαίσιο για νέα ΣΣΕ

21:31 31/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εργασιακά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ, συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας τους.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκαν τα εξής:

Για το θέμα της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, η ΟΜΕ-ΟΤΕ αναφέρει ότι: «Μετά την αποστολή, από τα σωματεία μέλη της ΟΜΕ–ΟΤΕ, των αιτημάτων για το νέο διεκδικητικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας εν όψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, συγκροτήθηκε διαπαραταξιακή

επιτροπή που θα κωδικοποιήσει και θα ομογενοποιήσει τα αιτήματα. Παράλληλα εξουσιοδοτήθηκε η
Εκτελεστική Επιτροπή, να εγκρίνει το νέο διεκδικητικό πλαίσιο σε διευρυμένη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί με τους εκπροσώπους των σωματείων μελών».

Για το ζήτημα των εργαζομένων στις θυγατρικές, έγινε γνωστό πως ολικληρώθηκε «η ένταξη στον ΟΤΕ 80 συναδέλφων από θυγατρικές καθώς και για επιπλέον 100 συναδέλφων με δικαστικές αποφάσεις, εντός του τρέχοντος έτους.
Ως ΟΜΕ–ΟΤΕ θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ένταξη στον ΟΤΕ των 50 συναδέλφων από την αποτύπωση δικτύου (GIS) και από την έδρατης πρώην OTEPlus, αλλά και για την μετατροπή της σύμβασης των συναδελφισσών που εργάζονται στην καθαριότητα από αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης σε πλήρους απασχόλησης».

Επίσης «στις 27/04/2017 θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στις Επιτροπές Υγείας και Ασφάλειας στα κτίρια του Ομίλου ΟΤΕ, ανά την Ελλάδα. Παράλληλα και πριν τις εκλογές, θα πραγματοποιηθούν δύο «Δρόμοι Υγείας» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και ημερίδα που θα αφορά όλους τους εκλεγμένους
εκπρόσωπους».

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας, «ενέκρινε την εκπροσώπηση των Εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ από τον πρόεδρο της ΟΜΕ–ΟΤΕ στο υπό σύσταση νέο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων όλων των εταιριών στις χώρες που δραστηριοποιείται η DeutscheTelekom».

Σχετικές ειδήσεις:

Άμεση ένταξη στον ΟΤΕ όσων εργάζονται ως «δανεικοί» ζητάει η ΟΜΕ – ΟΤΕ

OME – OTE: «Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα»

Συναντήσεις με κόμματα στη Βουλή πραγματοποίησε η ΟΜΕ – ΟΤΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα