ΟΜΕ – ΟΤΕ: Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ

20:59 31/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου στις 6μμ στο Άγαλμα του Βενιζέλου, έλαβε η ΟΜΕ-ΟΤE.

Mία ημέρα πριν, την Παρασκευή 08/09/2017 και ώρα 09:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της ΤΠΒΕ, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση από το προεδρείο της ΟΜΕ–ΟΤΕ στους εργαζόμενους στον Όμιλο ΟΤΕ.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι: «Ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

και του δύσκολου φθινοπώρου που μας περιμένει εργασιακά και φορολογικά, η ΟΜΕ–ΟΤΕ αποφάσισε τη συμμετοχή στις δράσεις διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ στα εργατικά κέντρα όλης της χώρας και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη.

Η αγωνιστικότητα των εργαζομένων, η σύμπνοια και η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος στον χώρο και η δίκαιη αντιμετώπιση του προσωπικού βάσης και ιδιαίτερα των συναδέλφων που εργάζονται στην πρώτη γραμμή, είναι τα μόνα εχέγγυα για μία ΣΣΕ που θα ικανοποιεί και θα καλύπτει όχι μόνο τις ανάγκες των εργαζομένων, αλλά θα υπηρετεί τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του ίδιου του Ομίλου ΟΤΕ.

Μετά τη συνεχόμενη κερδοφορία των τελευταίων ετών και τα βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, οι διαπραγματεύσεις για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας πρέπει επιτέλους να καταλήξουν σε άρση της μείωσης των μισθών και στην ανάκτηση του χαμένου εισοδήματος».

H Oμοσπονδία στην ίδια ανακοίνωση τονίζει: «Καλούμε τη Διοίκηση, μετά την ολοκλήρωση της νέας εθελούσιας και την περαιτέρω συρρίκνωση του ήδη μειωμένου εργασιακού κόστους, να προβεί σε άμεση κάλυψη των επιχειρησιακών κενών ιδιαίτερα στην πρώτη γραμμή, χωρίς καθυστερήσεις και άλλες δικαιολογίες. Καλούμε την Κυβέρνηση να βάλει τέρμα στον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας.

Λέμε όχι στις πολιτικές που οδηγούν σε ανεργία,ανασφάλεια, μείωση μισθών και συντάξεων, υπερφορολόγηση. Λέμε ναι στις επενδύσεις και στη βιώσιμη επιχειρηματικότητα. Λέμε ναι στην ενίσχυση του κρατικού μηχανισμού για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της μαύρης και αδήλωτης εργασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα