Ομαδικές απολύσεις: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί περαιτέρω ενίσχυση της ευελιξίας

17:07 3/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στόχος της Ελλάδας είναι να επιστρέψει στην ευρωπαϊκή ομαλότητα, όσον αφορά στα εργασιακά, είπε ο υπουργός Εργασίας, στο πλαίσιο ημερίδας για την επανεκκίνηση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας. Όσον αφορά ομαδικές απολύσεις και κατώτατο μισθό, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί περαιτέρω ενίσχυση της ευελιξίας.

Στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργάνωσε η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή με θέμα

τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την επανεκκίνηση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στο πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Σε ότι αφορά στον μισθό των νέων και την πρόταση του πορίσματος της επιτροπή να αντικατασταθεί από έναν κατώτατο μισθό για τους νεοεισερχόμενους, δηλαδή στο πρώτο έτος που μπαίνει κάποιος στην αγορά εργασίας να είναι στο 85% του σημερινού κατώτατου μισθού και στο δεύτερο έτος προϋπηρεσίας να είναι στο 95%.

Σε ερώτηση της ΕΡΤ, προς τον υπουργό αν πρέπει να υπάρξει ηλικιακή ή οποιαδήποτε άλλη διάκριση στη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού, απάντησε ότι δεν απηχεί τις ελληνικές θέσεις και ότι μάλιστα θα πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση της επιτροπής κοινωνικών δικαιωμάτων του συμβουλίου της Ευρώπης που θεωρεί ότι ήταν παράνομη η σχετική μνημονιακή ρύθμιση. Την αντίθεσή του εξέφρασε και σε ότι αφορά στο θέμα των ομαδικών απολύσεων λέγοντας, ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί περαιτέρω ενίσχυση της ευελιξίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς, ο οποίος δήλωσε ότι δεν μπορούμε να δίνουμε μισθό κάτω από το επίδομα ανεργίας στους νέους ενώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, δήλωσε ότι το πόρισμα για τα εργασιακά δεν έχει σχέση με όσα ζητούν εργαζόμενοι και συνδικαλιστικό κίνημα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα