Ομάδα Δράσης για τον κορονοϊό συγκροτήθηκε στην Ξάνθη

16:26 13/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη για τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων για το δεύτερο και πιο δύσκολο κύμα κορονοϊού στην περιοχή, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Εφραιμίδη.

Χθες βρέθηκαν 6 θετικά κρούσματα 5 στο Δήμο Μύκης και 1 στην πόλη της Ξάνθης. Πολλά ακόμα είναι τα ύποπτα κρούσματα, που προκύπτουν από τις ιχνηλατήσεις που γίνονται από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται πως έχει συσταθεί μια ομάδα Δράσης

για τον κορονοϊό στην Ξάνθη και υπάρχει πια και επιδημιολόγος, ενώ επιδημιολογική μελέτη ζητούσε από την πρώτη στιγμή που έβλεπε να μην σταματούν τα κρούσματα ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης.

Η ομάδα δράσης για τον κορονοϊό αποτελείται από τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, τον Ιατρικό Σύλλογο, το Νοσοκομείο της Ξάνθης και οι εκπρόσωποι του ΕΟΔΥ. ΕΠι κεφαλής της ομάδας είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Νίκος Εφραιμίδης.

Η ομάδα θα συνέρχεται τακτικά και θα αξιολογεί την κατάσταση των αποτελεσμάτων των δειγμάτων, ενώ αποφάσισε να γίνουν μεταξύ άλλων και ενημερωτικές δράσεις. Μεταξύ αυτών και οι ομιλίες που θα γίνουν σε διάφορες περιοχές και στον ορεινό όγκο της Ξάνθης, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες και να τους ‘ξεφοβίσουν’ από κάποιες φήμες που ενσπείρουν κύκλοι πως έχουν στοχοποιηθεί. Χθες μάλιστα πραγματοποίησαν και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον Εχίνο, διαμαρτυρόμενοι και για τα νέα περιοριστικά μέτρα που έχουν εξαγγελθεί, μέχρι τις 19 Ιούνη.

Χθες βρέθηκαν στην περιοχή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, οι οποίοι κάλεσαν σε εγρήγορση όλους και με νηφαλιότητα και ψυχραιμία να γίνουν όλες οι ενέργειες για τον περιορισμό και τον μηδενισμό του ιού.

Υπενθυμίζεται πως υπάρχει μόνιμο συνεργείο του ΕΟΔΥ στην Ξάνθη και συνεχίζει τους δειγματοληπτικούς ελέγχους.
Αρκετά είναι και τα περιστατικά που νοσηλεύονται από την Ξάνθη κυρίως από το Δήμο Μύκης και στο Νοσοκομείο Αναφοράς στο Πανεπιστημιακό της Αλεξ/πολης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα