Αυλαία του Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού Δ. Τεμπών

20:41 21/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έπεσε η αυλαία για το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού που πραγματοποιήθηκε στις 14-19 Ιουλίου 2017 στο Δ.Τεμπών και συγκεκριμένα στην έδρα του δήμου το Μακρυχώρι με τη συμμετοχή χορευτικών από την Ουγγαρία και την Πολωνία. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου σε συνεργασία με το Δ.Τεμπών-ΔΟΠΑΠΕΠ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Τα χορευτικά των δυο χωρών φιλοξενήθηκαν στο

Μακρυχώρι από το σύλλογο γυναικών στο κτίριο του Γυμνασίου -Λυκείου Μακρυχωρίου ενώ την καθημερινή τους σίτιση ανέλαβε ο σύλλογος. Τα χορευτικά του 2ου Διεθνούς φεστιβάλ ταξίδεψαν στο Δ.Τεμπών και συγκεκριμένα στην ορεινή Καλλιπεύκη, στο Καστρί Λουτρό, στις παραλίες του Δ.Τεμπών, στην κοιλάδα των Τεμπών και στα ιστορικά Αμπελάκια. Επίσης πραγματοποίησαν επίσκεψη και στο Δήμαρχο Τεμπών και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας .
Την Τρίτη το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο Μακρυχώρι η κεντρική εκδήλωση με πρωταγωνιστές τα χορευτικά τμήματα του Μακρυχωρίου της Ουγγαρίας και Πολωνίας και του ΜΕΣ Αβέρωφ Θετταλός Λάρισας.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος όπου και απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Νίκος Λιούπας, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ.Μιχάλης Καρατέγος ,οι αντιδήμαρχοι κ Αστέριος Σαίτης και Κώστας Νταφούλης ,ο επικεφαλής αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Γεώργιος Μανώλης ,οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Δημήτρης Τσέτσιλας ,Γιάννης Αργυρίου ,Αθανάσιος Καραναστάσης ,Γεώργιος Κυρίτσης ,Χρήστος Τσάτσαρης,Θωμάς Τζέκας ,η πρόεδρος τοπικής κοινότητας Μακρυχωρίου κα Άννα Μαγαλιού -Καραπάνου ,ο πρόεδρος δημοτικής κοινότητας Συκουρίου κ.Γεώργιος Καλότυχος, ο αντιπρόεδρος ΔΟΠΑΠΕΠ κ.Λάμπρος Ζάρρας ,μέλη τοπικών συμβουλίων ,πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο περιφερειακός σύμβουλος εκπρόσωπος του περιφερειάρχη κ.Νίκος Λιούπας ,η πρόεδρος τοπικής κοινότητας κ.Αννα Καραπάνου -Μαγαλιού ,και η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Μακρυχωρίου κα. Πόπη Νάστου.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Κολλάτος σημείωσε «Ο Δήμος μας , αναγνωρίζοντας τον μεγάλο αυτό πλούτο που κληρονόμησε και τις κατά τόπους πρωτοβουλίες πολιτιστικών συλλόγων αλλά και μεμονωμένων δημοτών, θα συνεχίσει από τη σκοπιά του και με τα μέσα που διαθέτει να στηρίζει εκδηλώσεις σαν τη σημερινή οι οποίες προβάλλουν τα στοιχεία και την ιδιαίτερη κουλτούρα του τόπου μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα