Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο - Νέα σύσκεψη με τρόικα στις 20:30

20:28 10/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι κ.κ. Στουρνάρας, Σταϊκούρας, Μαυραγάνης και Βαρτζόπουλος τον ενημέρωσαν για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τρόικα, που θα συνεχιστούν στις 8.30 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών.
Την προσεχή Κυριακή επιστρέφει
από την Ιρλανδία και το άτυπο Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και όπως δήλωσε, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, οι διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.

Ερωτηθείς δε τι θα αναφέρει στο Eurogroup για τις διαπραγματεύσεις, απάντησε ότι «μου αρκεί να πω ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις και ότι είμαστε σε καλό δρόμο».
Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις μέχρι το Eurogroup την Παρασκευή και οι συνομιλίες με την τρόικα θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα. Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι δεν υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, ενώ τόνισε ότι δεν ανησυχεί για την εκταμίευση της δόσης.

Εξάλλου, από την πλευρά του ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμη ανοικτά πολλά θέματα, και πως είναι «μακρύς ο δρόμος» στο ζήτημα του Δημοσίου. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι ίσως χρειαστεί να μετάσχει εκ νέου στις συζητήσεις ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, εάν οι δύο πλευρές βρεθούν κοντά σε συμφωνία.

Το ενδιαφέρον της μεσημεριανής σύσκεψης επικεντρώθηκε στο μείζον θέμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς οι επικεφαλής του κλιμακίου των δανειστών φέρονται να πιέζουν για περαιτέρω μείωση του δημόσιου τομέα, ενώ το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει δεσμευτεί να επιταχύνει την διαδικασία απομάκρυνσης των επίορκων.

Ο αρμόδιος υπουργός Αντώνης Μανιτάκης είχε το μεσημέρι της Τετάρτης, νέα συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, τον οποίο ενημέρωσε για τις συνομιλίες που είχε χθες με την τρόικα.

Στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους ξένους ελεγκτές επρόκειτο να τεθούν ακόμη η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία και ο ενιαίος φόρος που θα αντικαταστήσει φέτος το ειδικό τέλος στα ακίνητα.

Σχετικές ειδήσεις:

Συνέχεια συσκέψεων για την επίλυση των εκκρεμών θεμάτων της διαπραγμάτευσης

Keywords
Τυχαία Θέματα