Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η επιχείρηση απεγκλωβισμού στην Ταϊλάνδη

14:56 10/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τελικά η ομάδα των «Αγριόχοιρων» θα σηκώσει το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου καθώς ολοκληρώθηκε με απόλυτη ψυχραιμία και χειρουργική ακρίβεια ο απεγκλωβισμός του τελευταίου παιδιού του «Τιτάνα» όπως τον αποκαλούν και του προπονητή τους, από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης.

Η παγκόσμια κοινότητα γονατίζει μπροστά στο θαύμα της ζωής και στην επικών διαστάσεων επιχείρηση απεγκλωβισμού τους, που κατέδειξε ότι η ανθρωπότητα όταν συνεργάζεται μπορεί να κάνει και την ελάχιστη ελπίδα να ζωντανέψει.

Τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους απεγκλωβίστηκαν από το πλημμυρισμένο σπήλαιο στη βόρεια Ταϊλάνδη, ανακοινώθηκε επισήμως από τις ειδικές δυνάμεις (SEALS) του ταϊλανδικού Πολεμικού Ναυτικού.

Thai Navy Seals seemed optimistic of completing the rescue on Tuesday, posting on Facebook: 'Today, the boars pack will be reunited again. Hooyah!' #ThaiCaveRescue

— HuffPost UK (@HuffPostUK) July 10, 2018

Hooyah! All 12 boys and their coach have been safely rescued.#ThaiCaveRescue #ThamLuang #ถ้ำหลวง #พาทีมหมู่ป่ากลับบ้าน pic.twitter.com/Aa5zyAs0yl

— Thirapan Kangwansura (@toeythirapan) July 10, 2018

#ThaiCaveRescue: Mission "nearing its end" as ninth boy taken to hospital, and reports tenth and eleventh also safe – @DanJohnsonNews in Thailand

Live updates: pic.twitter.com/8wuPfE2v5n

BBC News (World) (@BBCWorld) July 10, 2018

Μετά από αυτή την μεγάλη και ριψοκίνδυνη επιχείρηση που χωρίστηκε σε 3 φάσεις και διήρκησε τρεις ημέρες, από την Κυριακή μέχρι και σήμερα… «Η αποστολή εξετελέσθη». Η επική ομάδα «Οι Αγριόχοιροι» μαζί με τον προπονητή τους είναι πλέον σώοι από το πλημμυρισμένο σπήλαιο αφού πέρασαν 17 δραματικά μερόνυχτα μέσα σε αυτό το επικίνδυνο και αφιλόξενο περιβάλλον.

Για να ολοκληρωθεί η επιχείρηση της διάσωσης οι δύτες έχουν να απεγκλωβίσουν τον Αυστραλό γιατρό και τρεις ακόμα Ταϊλανδούς δύτες που έμειναν μέσα στην σπήλαιο μαζί με τα παιδιά για 10 ημέρες, μετά τον εντοπισμό τους από τις αρχές.

Η ποδοσφαιρική ομάδα «Αγριόχοιροι» και ο προπονητής τους παγιδεύτηκαν στις 23 Ιουνίου όταν καταιγίδα πλημμύρισε τις σήραγγες την ώρα που εξερευνούσαν το σύμπλεγμα σπηλαίων στη βόρεια επαρχία Τσιάνγκ Ράι έπειτα από ποδοσφαιρική προπόνηση.

Βρετανοί δύτες ανακάλυψαν τους 13 τη Δευτέρα της περασμένης εβδομάδας, πεινασμένους και στριμωγμένους στο σκοτάδι σ’ έναν εν μέρει πλημμυρισμένο θάλαμο, αρκετά χιλιόμετρα μέσα στο σύμπλεγμα.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης επισκέφθηκε την περιοχή και αφού ενημερώθηκε από τον Κυβερνήτη, διέψευσε κατηγορηματικά ότι τα παιδιά είχαν ναρκωθεί κατά την επιχείρηση διάσωσης. Όπως είπε «ο γιατρός τους έδωσε αγχολυτικά προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία του απεγκλωβισμού».

Κανένα από τα παιδιά δεν είχε κολυμπήσει κατά το παρελθόν, κανένα από τα παιδιά δεν ήξερε κολύμπι, κανένα δεν είχε έρθει σε επαφή με την θάλασσα, οπότε όταν τους ζήτησαν να κάνουν κατάδυση, έκαναν το ακατόρθωτο, το αδιανόητο για τις παιδικές του δυνάμεις.

"No kid has cave dived like this before": Meet one of the divers working to free the boys trapped in a cave in Thailand #ThaiCaveRescue

Live updates: pic.twitter.com/CKL9E0KHv1

BBC News (World) (@BBCWorld) July 10, 2018

Η σημερινή επιχείρηση, που διήρκησε εννέα ώρες, έγινε κατά περιόδους κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, καθώς έβρεχε περιστασιακά καταρρακτωδώς, χωρίς ωστόσο τα νερά της βροχής να επηρεάσουν την στάθμη του νερού.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα