Ολιστικό εργαστήρι για παιδιά με θέμα τον «Θυμό»

13:44 8/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τι είναι ο Θυμός; Τι με κάνει να θυμώνω; Πώς αντιδρά το σώμα μου όταν θυμώνω; Τι σχήμα έχει ο θυμός μου; Τι χρώμα έχει ο θυμός μου; Το Μουσείο Νεώτερης Κεραμικής σε συνεργασία με το Synergy of Art διοργανώνει κύκλο τριών συναντήσεων για παιδιά 5-10 ετών, με θέμα «Όταν θυμώνω, διώχνω τη χαρά μακριά μου!» (26/11/2016, 3+10/11/2016).

Η συμμετοχή περιλαμβάνει και τις τρεις συναντήσεις, έτσι τα παιδιά θα έχουν το χρόνο και τον χώρο να μάθουν, να νιώσουν

και να αφομοιώσουν τις προσωπικές συμβουλές που θα δοθούν, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα πώς να διαχειρίζονται τον θυμό, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε σχέση με τους άλλους.

Ένα ολιστικό εργαστήρι, μια προσέγγιση που εστιάζει στο πώς το κάθε παιδί μπορεί μέσα από την καλλιτεχνική διαδικασία να κατανοήσει, να εκφράσει και να συνειδητοποιήσει καλύτερα τον εαυτό του. Σε ένα καλλιτεχνικό και ομαδικό πνεύμα αγαλλίασης τα παιδιά εκφράζονται και μοιράζονται τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους κάνοντας ασκήσεις ομαδικές που ενεργοποιούν το σώμα και τη φωνή και ταυτόχρονα απελευθερώνουν από την ενέργεια του θυμού. Μέσω αυτής της διαδικασίας μαθαίνουν να χαλαρώνουν το σώμα τους και να παρατηρούν την αναπνοή τους, νιώθοντας έτσι πιο ανάλαφρα και ευχάριστα. Και βέβαια πλάθοντας με τον πηλό αποτυπώνουν ελεύθερα τα συναισθήματά τους…

Με την παιδαγωγό-χοροθεραπεύτρια, Silvia Macchi, και τον ψυχολόγο Jonathan Katz.

Κόστος συμμετοχής για όλο τον κύκλο: 45 ευρώ

Πότε: 26 Νοεμβρίου, 3 & 10 Δεκεμβρίου 2016, ώρες 17:00-18:30.

Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής: τηλ.: 210-3318491/2

Διεύθυνση: Μουσείο Νεώτερης Κεραμικής, Mελιδώνη 4-6 και Αγίων Ασωμάτων, Θησείο

Η Silvia Macchi είναι performer-χοροθεραπεύτρια και χορογράφος της καλλιτεχνικής δράσης και παράστασης του Synergy of Art. Διδάσκει μια ολιστική προσέγγιση στην καλλιέργεια, την αντίληψη, τη συνειδητοποίηση και την έκφραση του ανθρώπινου σώματος, το Body Consciousness, διοργανώνει σεμινάρια και ατομικές συναντήσεις για ενήλικες, νέους και παιδιά.

Ο Jonathan Katz σπούδασε Ψυχολογία και ολοκληρώνει το Master του στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία).

Keywords
Τυχαία Θέματα