Όλγα Τσιούρβα: Θέλουμε ο άνεργος να νιώθει ότι είμαστε κοντά του

11:39 12/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Με περισσότερους απο 300 εργασιακούς συμβούλους ενισχύεται ο ΟΑΕΔ προκειμένου να βρίσκεται δίπλα στον ανέργο με εξατομικευμένη προσέγγιση, μέσα δηλαδή από ατομικά ραντεβού. «Βλέπουμε ήδη και θα δούμε και στη συνέχεια όλους τους ανέργους στη Λάρισα αλλά και σε όλη τη Θεσσαλία» ανέφερε στην ΕΡΤ Λάρισας η Περιφερειακή δ/ντρια του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας Όλγα Τσιούρβα.

Όλγα
Τσιούρβα, Περιφερειακή Δ/ντρια ΟΑΕΔ Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο του επανασχεδιασμού του, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού δίνει έμφαση στην διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης η οποία απαιτεί την αυτοπρόσωπη παρουσία του ενδιαφερόμενου στη υπηρεσία όπου έχει εκδώσει την κάρτα ανεργίας του.

Η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά από καθορισμένο ραντεβού μεταξύ του ενδιαφερόμενου και του Εργασιακού Συμβούλου ή μετά την άμεση παραπομπή του, από την υποδοχή της υπηρεσίας, σε Εργασιακό Σύμβουλο.

Από τη στιγμή αυτή ο Σύμβουλος αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς και σύνδεσμο συνεργασίας ανάμεσα στον /στην άνεργο /η και το ΚΠΑ δίνοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης μιας ουσιαστικής σχέσης, βασικής σημασίας για την επίτευξη των επαγγελματικών στόχων του /της ανέργου.

«Να αισθάνεται μέσα σε αυτή τη δύσκολη εποχή ο άνεργος ότι δεν είναι μόνος» συμπληρώνει η κ.Τσιούρβα.

Στη Λάρισα, ήδη, όσοι προσέρχονται για να βγάλουν κάρτα ανεργίας φεύγουν και με προκαθορισμένο ραντεβού, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την κ.Τσιούρβα, ένας ένας όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι θα δεχθούν τηλεφώνημα από τις υπηρεσίες για συνάντηση.

Η Όλγα Τσιούρβα, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, αναφέρθηκε και στην καταβολή των Δώρων Πάσχα, και την προπληρωμή των επιδομάτων και των βοηθημάτων την ερχόμενη Πέμπτη.

Συγκεκριμένα από
• Από την 18.04.2019, ημέρα Πέμπτη, θα καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα 2019 στους τακτικά επιδοτούμενους άνεργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
• Από την 18.04.2019, ημέρα Πέμπτη, θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά θα καταβάλλονταν από 18.04.2019 μέχρι και 05.05.2019.

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Στη 13.00 το μεσημέρι στην Καρδίτσα εγκαινιάζεται από τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη ο ολοκαίνουριος βρεφονηπιακός σταθμός του Οργανισμού στις εργατικές κατοικίες.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα