Όλγα Νάσση: Με τον ΣΥΡΙΖΑ για μια πραγματικά κοινωνική Ευρώπη (audio)

13:03 12/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο μεγάλο στοίχημα των αριστερών / προοδευτικών δυνάμεων για τη μείωση των ανισοτήτων μεταξύ Βορρά και Νότου στη Ευρώπη, αλλά και στη δημιουργία ενός αντιφασιστικού πολιτικού μετώπου με ισχυρή εκπροσώπηση στους θεσμούς, αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Χανίων η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανθρωπολόγος, Όλγα Νάσση.

Η κ. Νάσση πραγματοποίησε περιοδεία σε Χανιά

και Ρέθυμνο, όπου είχε επαφές με φορείς.

Η κ. Νάσση –με ρίζες σε Ελλάδα και Σικελία- και με έντονη οικογενειακή αντιστασιακή δράση από τα χρόνια της Τουρκοκρατίιας, στη Γερμανική Κατοχή και στον ΕΛΑΣ, στην σύγχρονη ελληνική ιστορία στα χρόνια της Χούντας, είναι από το 2015 πρόεδρος των ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων της Ιταλίας, όπου με δράσεις θεσμοποιήσαμε πρωτοβουλίες όπως η παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας εξασφαλίσθηκε η νομοθετική προστασία για την ελληνική γλώσσα στην Ιταλία.

Είπα «ναι» στη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έφερε και πάλι την Ελλάδα στο κέντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής και θέτει εκ νέου το ζήτημα της κοινωνικής Ευρώπης, τόνισε η κ. Νάσση, η οποία αναφέρθηκε στον ορατό πια κίνδυνο η Ευρωπαϊκή Ένωση, να απωλέσει όχι μόνο ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό της πρόσωπο, αλλά και υποκύψει στα τοξικά καλέσματα της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού.

Ακούστε τη συνέντευξη της Όλγας Νάσση στην ΕΡΤ Χανίων:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου / Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Γιώργος Βλαζάκης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα