Όλα έτοιμα για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

13:16 25/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με 64 ταινίες από 34 χώρες από όλο τον κόσμο, 19 μεγάλου μήκους και 45 μικρού και μεσαίου μήκους, στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και 266 δημιουργίες παιδιών, εφήβων και νέων στα διαγωνιστικά προγράμματα της 16ης Camera Zizanio, ο κορυφαίος θεσμός οπτικοακουστικής έκφρασης έρχεται για μια ακόμη χρονιά να δώσει το δικό του μοναδικό στίγμα και να γίνει η «σκηνή» της δημιουργικότητας

για παιδιά και νέους από όλο τον κόσμο.

Το διαγωνιστικό πρόγραμμα του 19ου Φεστιβάλ Ολυμπίας θα εξελιχθεί στον Πύργο και την Αμαλιάδα από τις 3-10 Δεκεμβρίου και η 16η Camera Zizanio στην πόλη του Πύργου, από τις 2-10 Δεκεμβρίου, με την «αυλαία» τους να ανοίγει με την Επίσημη τελετή έναρξης, στο Θέατρο Απόλλων, στις 20.30 το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, από τις 2-21 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν κινηματογραφικά αφιερώματα σε πόλεις της Δυτικής Ελλάδας. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα αφιερώματα για τα 80 χρόνια των θρυλικών Zlin Film Studios της Τσεχίας και για τις μειονότητες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, με αρκετές από τις ταινίες τους σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα. Συνολικά προβάλλονται 92 ταινίες (55 μεγάλου μήκους και 37 μικρού και μεσαίου μήκους).
Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα επιλεγμένο πρόγραμμα ταινιών με ταινίες των αφιερωμάτων και του διαγωνιστικού προγράμματος θα προβληθεί και σε αίθουσες της Αθήνας.
Επιπρόσθετα, ενισχύεται φέτος η εκπαιδευτική διάσταση των δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ Ολυμπίας, με κινηματογραφικά εργαστήρια και σεμινάρια για παιδιά και εκπαιδευτικούς. Έτσι, στο πλαίσιο της ενότητας School Cinema θα γίνουν συνολικά 85 εργαστήρια και σεμινάρια.

Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης πλαισιώνουν παράλληλες εκδηλώσεις στον Πύργο, την Αμαλιάδα και άλλες πόλεις της Ηλείας, από τις 2-13 Δεκεμβρίου, που αφορούν στο βιβλίο και τη λογοτεχνία, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα