Οκτώ νέα κρούσματα στη Ροδόπη ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

18:46 2/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Πέντε (5) κρούσματα στην ΠΕ Ξάνθης και οκτώ (8) στην ΠΕ Ροδόπης ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ σε σύνολο 262 νέων κρουσμάτων της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19) σε όλη την χώρα. Ο μικρός αριθμός των κρουσμάτων δεν γεννά αισιοδοξία καθώς είναι γνωστό ότι τις ημέρες των εορτών, των αργιών και των Σ/Κ διεξάγονται λιγότερα test από ό,τι τις καθημερινές.

Ο μέσος όρος των κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών στη Ροδόπη είναι 17,43

και στην Ξάνθη 10,47. Η ΠΕ Ξάνθης έχει 4,5 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και η ΠΕ Ροδόπης 7,14.

Ήδη από εχθές βρίσκονται σε αυστηρή καραντίνα οι κάτοικοι της ΤΚ Στροφής του Δήμου Αρριανών στη Ροδόπη. Μετά τις ανακοινώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ισχύει και για τις ΠΕ Ροδόπης και Ξάνθης η επιβολή σκληρού lockdown με έναρξη ισχύος στις 6 αύριο το πρωί και για μία εβδομάδα. Έτσι, κλείνουν όλες οι δραστηριότητες που είχαν ανοίξει προ των εορτών (κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, click away ΚΤΕΟ, κλπ.) αναστέλλονται και πάλι κυνήγι και ψάρεμα, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά και πάλι από τις εννέα το βράδυ.

Συνεχίζονται δε οι αυστηροί έλεγχοι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αν.Μ.Θ. Ήδη ανήμερα Πρωτοχρονιάς βεβαιώθηκαν στην αν. Μ.Θ. 42 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και εννέα για μη χρήση μάσκας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα